Actionarii Rafo Onesti (RAF) au renuntat la penalitatile de 14,58 milioane lei (4,66 milioane euro) facturate de Rafo catre fosta VGB Impex SRL, actuala Balkan Petroleum (BKP) Trading Impex SRL, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii rafinariei din Onesti au mai aprobat rectificarea raportului inventarierii anuale pentru 2006, potrivit NewsIn. Actionarii au aprobat descarcarea de gestiune a administratorului special IVG Investment & Management BV din perioada 27 noiembrie 2006 - 17 iulie 2007 si incetarea conventiei dintre Rafo si IVG Investment & Management BV, fiind numit ca administrator special firma austriaca Petrochemical Holding GmbH.

Durata mandatului noului administrator special Petrochemical Holding GmbH, reprezentat prin Miroslav Dermendjiev, va fi de doi ani, cu posibilitatea de prelungire. Valoarea indemnizatiei lunare pentru Petrochemical Holding GmbH a fost aprobata la 0,75 dolari pe tona de titei prelucrata, iar cheltuielile privind diurna, cazarea, transportul, etc. vor fi decontate.

Actionarii Rafo nu au aprobat insa restituirea garantiei de 100.000 euro, depusa de administratorul IVG Investment & Management BV. S-a aprobat si vanzarea statiilor de distributie carburanti, precum si a terenurilor care sunt libere de sarcini.

Rafo are un capital social de 432 milioane lei, divizat in 172,8 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Rafo este detinuta de firma Balkan Petroleum Ltd, care a fost cumparata de Calder-A, la sfarsitul lunii noiembrie 2006. Actionarii firmei Calder-A sunt Iakov Goldovskiy cu o participatie de 80% si Todor Batkov care detine 20%.

In 2005, compania a afisat o pierdere de 153,7 milioane lei si o cifra de afaceri de 1,846 miliarde lei. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria necotate a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul RAF.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Setari Cookie-uri