Trei dintre cei mai importanti retaileri de pe piata romaneasca, Metro, Real si Praktiker, vor intra anul acesta in Deva, printr-un complex comercial care va include cele trei hipermarketuri, in urma unei investitii totale de 71 milioane euro, potrivit autoritatilor locale din judetul Hunedoara.
"Investitia totala a celor trei magazine Metro, Real si Praktiker se ridica la 71 milioane euro si este cea mai mare investitie realizata in judetul Hunedoara. Lucrarile de constructie a celor trei magazine vor incepe luna aceasta, urmand a fi finalizate pana in decembrie 2007", a declarat, citat de NewsIn, primarul Devei, Mircia Muntean . El a adaugat ca Praktiker si Real si-au dublat investitia de la Deva dupa ce s-a aprobat planul conurbatiei, care include localitatile Deva, Hunedoara, Simeria si Calan.

Terenul pe care vor fi construite cele trei hipermarketuri este proprietate privata si are o suprafata de 19 hectare. Planul urbanistic de detaliu pentru noile magazine Metro, Real si Praktiker a fost aprobat, joi, intr-o sedinta extraordinara a consilierilor locali din Deva.

Hipermarketul Real din Deva va fi unul dintre cele mai mari magazine din tara si se va intinde pe o suprafata construita de 26.302 metri patrati. Noul magazin Metro va fi construit pe o suprafata de 11.311 metri patrata, iar Praktiker va avea o suprafata de 7.254 metri patrati, potrivit planului urbanistic de detaliu. Complexul comercial va avea in total peste 1.300 locuri de parcare si va include si o suprafata propusa pentru locuinte colective de serviciu.

Primul magazin Praktiker din Romania a fost inaugurat in septembrie 2002, retailrul detinand in prezent o retea de 17 magazine pe piata do-it-yourself . Praktiker a deschis ultimul magazin in luna mai, la Galati si va continua procesul de extindere in tara prin deschiderea unui magazin la Targoviste, in a doua jumatate a acestui an. Praktiker Romania a avut anul trecut un volum al vanzarilor in valoare de 153,6 milioane euro, in crestere cu 56,4% fata de 2005.

Metro Cash & Carry Romania s-a lansat oficial in Romania in octombrie 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. In prezent, reteaua de magazine numara 23 de unitati in cele mai importante orase din tara.

Real Hypermarket, divizia de vanzari cu amanuntul a grupului german Metro a intrat pe piata romaneasca in 2006 si opereaza in prezent noua magazine in tara.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri