Actionarii Winmarkt Big SA au hotarat divizarea companiei si infiintarea societatii W Magazin SA care va prelua 17 din cele 18 centre comerciale existente la nivel national, impreuna cu terenurile aferente, in valoare totala de 250 milioane lei, potrivit Monitorului Oficial, consultat de NewsIn.
"Divizarea Winmarkt Big SA este justificata prin necesitatea separarii activitatii de administrare precum si a activelor care nu sunt legate de activitatea principala si anume aceea de inchiriere a spatiilor comerciale, de activele imobiliare ale societatii, aferente activitatii principale si a organizarii acestora intr-o societate comerciala distincta, ceea ce va permite cresterea rentabilitatii la nivelul intregii afaceri, in beneficiul actionarilor societatii", se arata in Monitorului Oficial.

Dupa incheierea acestei divizari, compania W Magazin SA va decide strategia adoptata pentru cresterea eficientei exploatarii patrimoniului si actiunilor ce urmeaza a fi transferate de la Winmarkt Big. W Magazin va prelua centrele comerciale din orasele Galati, Braila, Alexandria, Slatina, Cluj Napoca, Bistrita, Vaslui, Sinaia, Buzau, Ploiesti (trei magazine), Piatra Neamt, Turda, Ramnicu Valcea, Tulcea, cele 12 galerii comerciale situate pe bulevardul Republicii din Ploiesti si terenurile aferente acestora.

Actionarii care nu vor fi de acord cu divizarea Winmarkt Big SA au dreptul de a se retrage din societate, fiecare urmand sa primeasca 212,81 lei pe actiune. Winmarkt Big are un capital social de 136.569 de lei, impartit in 1,36 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei fiecare.

Winmarkt are in prezent o retea de 18 centre comerciale, iar anul acesta, compania va mai deschide doua centre comerciale in Busteni si Arad. Winmarkt intentioneaza sa-si extinda reteaua pana la 25 de magazine in urmatorii doi ani. Investitiile vor fi orientate catre orasele cu peste 100.000 de locuitori, dar se vor lua in calcul si orasele mai mici, cu potential de crestere si cu o putere de cumparare a locuitorilor acceptabila.

Centrele comerciale Winmarkt cuprind magazine de imbracaminte si incaltaminte, unitati bancare, restaurante, farmacii, magazine de electronice, electrocasnice si IT&C, librarii, magazine de mobila, precum si magazine de accesorii si bijuterii.

Reteaua de centre comerciale Winmarkt este parte integranta a grupului de fonduri de investitii New Century Holdings (NCH), unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Europa de Est. Investitiile realizate de NCH in Europa Centrala si de Est se ridica la aproape trei miliarde dolari, din care peste 300 milioane au fost investiti in Romania, conform reprezentantilor companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri