Mai multe persoane au incercat sa-si reincarce ilegal cartelele SIM, trimitand un mesaj scris prin care cereau celui apelat sa cumpere o cartela si sa le trimita codul de reincarcare pentru a putea castiga mobilier de lux de 4.500 euro oferit de producatorul de mobila Elvila, a anuntat compania.

Infractorii au trimis mai multor utilizatori de cartele de telefonie un mesaj cu identitate ascunsa prin care ii anuntau ca au castigat un mobilier de lux in valoare de 4.500 euro oferit de Elvila. Pentru a intra in posesia premiului, utilizatorii trebuiau sa sune la un alt numar de telefon comunicat in textul mesajului. Dupa apelarea acestui numar, destinatarului i se cerea sa achizitioneze o cartela telefonica reincarcabila, sa o razuiasca si sa comunice codul de reincarcare, pentru ca acesta sa fie verificat.

Prin urmare, persoanele responsabile de aceasta frauda isi incarcau telefoanele, iar "pagubitii" ramaneau fara creditul achizitionat si fara falsul premiu. Pana in acest moment, compania Elvila a primit zeci de reclamatii de la persoane care au primit aceste mesaje mincinoase. Elvila a initiat deja o investigatie cu ajutorul firmelor implicate si al autoritatilor competente.

Pentru a evita cresterea ratei de fraudare, Elvila sfatuieste utilizatorii de telefonie mobila sa verifice orice informatie care promite premii in schimbul codurilor de reincarcare a cartelelor SIM, pe pagina de internet a companiei unde sunt anuntate in exclusivitate toate promotiile.

Un caz asemanator a fost semnalat in luna aprilie de catre Altex, retailerul de produse electrocasnice, electronice si produse IT&C.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Suspiciuni de frauda la vot in Teleorman. Politia este in alerta