O afacere buna ţsi gaseste singura finantarea, ne invata profesorii de management. Tinerii ţntreprinzatori romÔni au idei, au si entuziasm, dar stau mai prost la capitolul informatii si finantarea afacerilor.
Nu mai e un secret pentru nimeni ca RomÔnia nu sta foarte bine la atragerea si cheltuirea fondurilor europene. Asa ca Agentia Nationala pentru ╬ntreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie s-a gÔndit sa elimine aceste lipsuri printr-un Program de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale si de facilitare a accesului tinerilor la bani ieftini.

Cu un buget total de 13,5 miliarde lei, prin programul START 2005 vor fi organizate, ţn acest an, gratuit, cururi de pregatire pentru tinerii afaceristi, ţn urma carora vor fi premiate si finantate cele mai bune propuneri de dezvoltare a unei ţntreprinderi private.

Premii... nerambursabile

Planurile de afaceri elaborate dupa äabsolvireaô cursurilor de pregatire antreprenoriala vor fi premiate cu un ajutor financiar nerambursabil ţn limita a 200 de milioane de lei din partea ANIMMC si cu un credit bancar de maximum 10.000 de euro. Termenul de creditare este cuprins ţntre 1,5 si 3 ani, cu o perioada de gratie de pÔna la un an, iar dobÔnda va fi cu doua puncte procentuale sub nivelul celei la creditele ţn lei si cu un punct procentual sub nivelul dobÔnzii la creditele ţn valuta.

Planurile de afaceri vor fi selectate de o comisie de evaluare constituita din specialisti din mediul bancar, ai ANIMMC si ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru ╬ntreprinderile Mici si Mijlocii. Banii primiti vor putea fi utilizati pentru achizitionarea de active corporale si necorporale (masini, utilaje si echipamente, mijloace de transport marfuri, brevete de inventie, licente, reconstructie, extindere sau modernizare de active corporale direct legate de realizarea proiectului de investitii). Sunt excluse achizitiile de utilaje second-hand.

Cine participa

Beneficiarii programului pot fi persoane fizice, persoane fizice autorizate, asociatii familiale sau persoane juridice. Pentru a fi admise ţn program, persoanele fizice trebuie sa aiba o vÔrsta cuprinsa ţntre 18 si 35 de ani, studii medii sau superioare.

O conditie pentru ţnscrierea persoanelor fizice autorizate sau a asociatiilor familiale este de a avea cel mult un an de la autorizare/ţnfiintare la data depunerii formularului de ţnscriere. Persoanele juridice trebuie sa se ţncadreze ţn categoria microţntreprinderilor cu capital social integral privat; cel mult doi ani vechime si obiect de activitate ţn sfera productiei de bunuri materiale si/sau prestarea de servicii. Nu beneficiaza de prevederile programului societatile bancare, societatile de asigurare si reasigurare, de administrare a fondurilor financiare de investitii, agentii economici cu activitate principala de comert, intermediere financiara etc.

╬nscrierea ţn program

Purtatorul de cuvÔnt al ANIMMC, Mariana SprÔnceana, ne-a declarat ca programul va deveni operational ţn mai putin de o luna. ╬n prezent se deruleaza procedurile de selectare a bancii care va acorda creditele pentru proiectele cÔstigatoare. Dupa finalizarea acestei etape, formularele de ţnscriere, ţnsotite de documentele justificative, vor putea fi depuse, personal sau prin posta, la Unitatea de Implementare a Programului äSTARTô din cadrul ANIMMC, strada Poterasi, nr. 11, sector 4, cod 040623, Bucuresti. Formularul de ţnscriere poate fi descarcat de pe pagina de Internet a Agentiei, la adresa www.mimmc.ro.

Cursuri de pregatire antreprenoriala

1. aspecte legislative privind ţnfiintarea unei firme
2. managementul resurselor umane
3. managementul micilor afaceri
4. management financiar
5. accesarea surselor de finantare
6. marketing
7. tehnici de negociere
8. elaborarea si implementarea planuluide afacere
Cursurile de pregatire antreprenoriala se vor desfasura ţn Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara.
Aboneaz─â-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri