Rompetrol Financial Group, principalul actionar al IFN Fingroup Credit, a majorat capitalul social al institutiei financiare nebancare de la 5,823 milioane lei pana la 9,039 milioane lei, in conditiile in care ceilalti patru actionari nu au vrut sa participe, relateaza NewsIn.

Capitalul societatii a fost majorat cu 3,216 milioane lei prin emiterea unui numar de 32.160 de actiuni nominative cu o valoare nominala de 100 lei, iar decizia a fost luata de actionari la 30 martie. Toate actiunile au fost subscrise in numerar de Rompetrol Financial Group SRL, a carui participatie a crescut la 96,66% din capitalul IFN Fingroup Credit SA.

Ecomaster Servicii Ecologice SA detine 0,04% din capitalul social al institutiei financiare nebancare, Rompetrol Logistics SA - 0,04%, Rominserv SA - 0,04%, iar administratorul unic al IFN Fingroup Credit SA, Anthony James Fekete, detine 3,22% din capitalul social al acesteia.

Cele patru firme actionare ale institutiei financiare nebancare fac parte din grupul Rompetrol. Rompetrol Financial Group SRL a fost infiintata la sfarsitul lui 2004 ca societate de management al holdingurilor, Rompetrol Logistics SA are ca obiect de activitate transporturile pe calea ferata, Ecomaster Servicii Ecologice este o companie de servicii in domeniul ecologiei industriale, in vreme ce Rominserv este contractorul general al grupului Rompetrol.

Societatea IFN Fingroup Credit, infiintata in ianuarie 2006, are ca obiect de activitate emiterea de carduri si acordarea de credite de consum. Obiectivele pentru anul 2007 ale Fingroup Credit vizeaza lansarea mai multor tipuri de carduri, pe diferite segmente de interes, dupa Fill&Go Credit, cel emis sub licenta MasterCard in aprilie 2007.

Grupul Rompetrol a inregistrat, in 2006, o cifra de afaceri consolidata de 5,65 miliarde dolari, in crestere cu 135% fata de 2005, in urma achizitionarii Dyneff, si un profit operational de 164 milioane dolari, similar celui din 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Industria tutunului din Romania, de la pandemie la relaxare [INTERVIU]
Setari Cookie-uri