Curiero, unul dintre principalii operatorii nationali de curierat, a inregistrat o cifra de afaceri de 7,5 mil. euro in primul semestru al anului 2007, cu 205% mai mare decat in perioada corespondenta din 2006, cea mai importanta crestere, de 220%, fiind inregistrata de serviciile postale, responsabile de mai mult de jumatate din venituri.

“La finalul semestrului unu am realizat 46% din cifra de afaceri estimata pentru anul acesta. Tinand cont de faptul ca in a doua jumatate a anului volumele sunt semnificativ mai mari, suntem increzatori ca ne vom atinge obiectivul de a realiza o cifra de afaceri de 16,6 mil. euro in 2007”, a declarat Bogdan Carcu, presedintele Curiero.

“Curiero va continua sa se dezvolte in conditiile extinderii si diversificarii serviciilor de curierat postal, rapid, cargo si expres. Avem planuri pentru a ne creste capacitatile de depozitare si procesare si, deci, de a absorbi volume mai mari de la clientii actuali si viitori”, a adaugat Carcu.

Evolutia Curiero Post a determinat cresterea ponderii serviciului in cifra de afaceri la 57%. Aceasta situatie se datoreaza majorarii volumului de livrari, ca urmare a maririi portofoliului cu noi clienti. De asemenea, Curiero Post a inregistrat o evolutie pozitiva si prin cresterea volumelor inregistrate cu clientii actuali, ca efect al extinderii serviciului la nivel national si al contextului economic favorizant dezvoltarii afacerilor clientilor.

“Estimarile si planurile Curiero nu vor fi afectate de majorarea tarifelor operate de catre Posta Romana. Cresterea cifrei de afaceri generale si a celei pentru serviciile postale se bazeaza pe livrarile inregistrate care sunt servicii cu valoare adaugata mare. Acestea nu sunt influentate de majorarile Postei Romane, pentru ca nu intra in sfera serviciului universal, unde operatorul de stat se bucura de protectie tarifara”, a completat Carcu.

Curiero asigura la nivel national servicii de curierat rapid, curierat expres, curierat postal si curierat cargo. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 8 milioane euro in 2006 si a derulat pana in acest moment investitii in valoare totala de 6,8 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si