Producatorul de apa minerala Romaqua a redus exporturile datorita consumului foarte mare de pe piata interna, generat de canicula si intentioneaza sa-si dubleze capacitatea de productie pentru acoperirea cererii, au declarat, citati de NewsIn, reprezentantii companiei.

"In ciuda caniculei, izvoarele nostre nu au secat, avem debite absolut suficiente, dar suntem limitati doar din punct de vedere tehnologic. Solutia Romaqua pentru rezolvarea acestei problmeme si acoperirea cererii este dublarea capacitatii de productie care este in prezent de 500 milioane litri pe an. De asemenea, am redus exporturile de apa in conditiile in care nu facem fata cererii interne", au precizat reprezentantii companiei Romaqua.

Ei au adaugat ca vanzarile Romaqua au crescut destul de putin in perioada caniculara, cu 15-20%,.

Producatorul de ape minerale si bauturi racoritoare Romaqua Group SA Borsec a inregistrat anul trecut, o cifra de afaceri de circa 239 milioane lei, in crestere cu 36,5% fata de anul 2005. Compania a inregistrat in 2006, un profit net 4,89 milioane euro, de circa trei ori mai mare decat rezultatul din 2005, de 1,51 milioane euro.

Actionarii Romaqua Group SA Borsec au hotarat, in martie, contractarea unui credit de 31 milioane euro de la Banca Comerciala Romana, pentru constructia unei fabrici de bere la Sebes. Compania este detinuta in proportie de 98% de Romaqua Holdings. Principalul actionar al companiei este omul de afaceri Octavian Cretu.

Romaqua Group detine fabrica de imbuteliere de la Busteni din 1999, dupa ce Comchim Bucuresti (acum Romaqua Holdings) a cumparat societatea de stat Regina Apelor Minerale Borsec. in anul 2004, compania a intrat pe doua noi piete: cea a bauturilor racoritoare prin gama Giusto si pe cea a cafelei prin gama Metropolitan Caffé.

Anul trecut, Romaqua Group a lansat doua marci de bauturi racoritoare, Quick Cola si Brifcor. Producatorul de ape minerale si bauturi racoritoare exporta produsele sale in Ungaria, SUA, Canada, Israel, Grecia, Taiwan, Republica Moldova, Belgia, Danemarca, Olanda, Coreea, Insulele Bahama si Marea Britanie


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Încă o cunoscută cofetărie se gândește să renunțe la produsele mai puțin căutate
Setari Cookie-uri