Compania Apemin Tusnad Harghita a raportat in primul semestru o cifra de afaceri de 19,84 milioane lei, mai mare cu 35% fata de perioada similara a anului trecut si a finalizat proiectul de investitii pentru marirea capacitatilor de productie, inceput in 2006
Apemin Tusnad a realizat in primul semestru un profit brut de 2,9 milioane lei, mai mare cu 150% fata de anul precedent. De asemenea, compania a finalizat vara aceasta proiectul de dezvoltare inceput in toamna anului trecut, directionat catre marirea capacitatilor de productie si cresterea capabilitatilor logistice si de distributie.

“Investitiile totale incepute anul trecut si finalizate anul acesta se cifreaza la 6,5 milioane euro. Pentru a face fata cresterii pietei de apa minerala am decis marirea capacitatii de productie prin achizitionarea unei linii noi de imbuteliere din Germania, cu ajutorul careia aproape am triplat capacitatea de productie a fabricii. In prezent, dispunem de doua linii de imbuteliere din 2004, respectiv 2007, realizate la standardele Uniunii Europene. Capacitatea totala este momentan de 42.000 litri pe ora”, a declarat directorul general Apemin Tusnad, Gyarfas Kurko.

Sursele de finantare pentru realizarea proiectului au fost in proportie de 60% credite bancare, restul provenind din fonduri proprii si intr-o mica proportie credite de la furnizori. Investitiile realizate in cresterea capacitatilor de productie au determinat si cresterea numarului de angajati ai companiei, care va ajunge la 200 pana la finele anului curent, fata de 143 la sfarsitul lui 2006.

Ponderea detinuta de produsele companiei in volumul de vanzari este impartita intre trei categorii: apa minerala Tusnad (detine 75% din volumul de vanzari), apa de masa "Izvorul Ascuns" (detine 19% din volumul vanzarilor) si apa de izvor plata "Izvorul Zanelor" (detine restul de 6%).

„Cresterea capacitatilor de productie a fost de bun augur si putem spune ca am anticipat cererea mare de produse Tusnad care s-a resimtit inca de la inceputul acestui an pe piata. Practic, in proportie de 99% targetul de vanzari propus de companie pentru toata perioada primului semestru al anului a fost realizat”, a mai afirmat Gyarfas Kurko.

Societatea Apemin Tusnad a fost infiintata in 1999, prin divizarea societatii Perla Harghitei. Principalii actionari sunt Kurko Gyarfas cu 72,5% si Perla Harghitei cu 24,5%.

Cele mai cunoscute produse ale Apemin Tusnad sunt apa minerala naturala, natural carbogazoasa Tusnad in butelii PET de 500, 1.500, 2.000 ml si apa minerala naturala slab carbogazificata Tusnad, in butelii PET de 500 si 2.000 ml.

Din vara anului 2005, compania si-a extins portofoliul cu un nou produs, apa de masa carbogazoasa "Izvorul Ascuns", destinata segmentului economic, cu o distributie nationala, imbuteliata in butelii PET la formatul de 2.500 ml. La mijlocul anului trecut, compania a lansat apa de izvor plata "Izvorul Zanelor" care se adreseaza segmentului premium si se comercializeaza in butelii PET de 500 ml si 2.000 ml.

Apemin Tusnad a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri 30,95 milioane lei, cu 28% mai mult decat in anul 2005. Profitul obtinut anul trecut a crescut cu 119% fata de 2005, ajungand la 2,1 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri