E.ON Gaz Romania a anuntat extinderea sistemului informatic integrat de facturare in intreaga sa arie de competenta, astfel ca, incepand cu luna august, toti clientii vor primi facturile in noul format, care contine cod de bare.

Potrivit E.ON, acest lucru va permite utilizarea mijloacelor moderne de plata alternative la plata prin casierii, relateaza NewsIn.

E.ON Gaz a demarat anul trecut proiectul pilot de implementare a sistemului informatic de facturare in judetele Mures, Cluj, Bistrita si Harghita, urmand ca in perioada urmatoare sa devina functional in toate cele 20 de judete din zona de responsabilitate a companiei.

Urmare a implementarii sistemului informatic integrat care presupune o serie de interventii de natura tehnica, procesul de emitere, distribuire si incasare este ingreunat. Astfel, exista si situatii in care incasarea nu se poate face decat manual, in acest fel fiind prelungit timpul de incasare. Clientii sunt sfatuiti sa se prezinte la casierii cu facturile de gaze pentru a facilita incasarile.

Facturile reprezentand contravaloarea consumului de gaze naturale in cazul clientilor casnici pot fi achitate in termen de 45 de zile de la data emiterii, fara a fi percepute penalitati.

Pe langa casierii, consumatorii au posibilitatea sa plateasca factura de gazele naturale si la banci, prin intermediul contului curent personal. Incepand cu luna august toti clientii E.ON Gaz Romania vor putea plati facturile cu cod de bare prin intermediul BRD si ING Bank care nu vor percepe comisioane pentru aceste plati.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Electrica schimba CEO-ul dupa doar doi ani