Titlurile Global Depozitary Receipts (GDR) emise de grupul Vimetco NV, proprietarul producatorului de aluminiu Alro Slatina vor fi tranzactionate la Bursa de Valori din Londra incepand din sedinta de joi, cu simbolul VICO
Emisiunea a fost admisa Lista Oficiala a autoritatii de valori mobiliare din Marea Britanie, UK Listing Authority si la tranzactionare pe Bursa din Londra.

Vimetco a colectat prin oferta publica initiala 515 milioane dolari, rezultand o capitalizare bursiera a companiei de aproximativ 2 miliarde dolari, spune compania. Oferta publica a cuprins 30% din actiunile Vimetco, respectiv 46.805.234 actiuni ordinare si 10.451.650 actiuni noi ordinare sub forma de Global Depositary Receipts (GDR) emise de Vimetco. Un GDR reprezinta o actiune ordinara, a mentionat Vimetco.

Emisiunea de GDR a fost ofertata unei game largi de investitori institutionali, in urma unui parcurs de prezentare international, a informat compania.

Romal Holdings NV a acordat o optiune de suprasubscriere catre UniCredit Markets & Investment Banking si Morgan Stanley & Co. International plc, avand pozitia de custode a emisiunii. Optiunea poate fi exercitata in termen de 30 de zile de la data anuntarii pretului de oferta, pentru a cumpara pana la 8.588.532 actiuni ordinare sub forma de GDR, a anuntat.

Vimetco are o capacitate anuala de productie de 568.000 tone, generand un profit operational de 217 milioane dolari in 2006, veniturile din aceeasi perioada ridicandu-se la 1,19 miliade dolari. Vimetco este detinut momentan in proportie de 85% de Romal Holdings N.V, restul de 15% apartinand grupului Willast Investments Ltd..

Vimetco este noul nume al Marco Industries BV, care este actionar majoritar al producatorului de aluminiu Alro Slatina, precum si al producatorului de alumina, Alum Tulcea.

Compania Alro este detinuta in proportie de 87,74% de Marco, prin intermediul Marco Industries BV si Conef SA. in cazul Alum Tulcea, grupul Marco controleaza 99,38% din capital social prin inntermediul Alro SA.

Vimetco si actionarii vanzatori nu pot tranzactiona actiuni ale companiei, pentru o perioada de 180 de zile de la data inchiderii ofertei publice.

"Oferta initiala a Vimetco a fost un succes deosebit in conditiile unei piete extrem de concurentiale. Combinatia dintre operatiunile generatoare de numerar din Romania si expunerea la piata in crestere rapida din China a atras o gama larga de investitori institutionali. Strategia noastra clara si echipa de management puternica au ajutat la succesul listarii", a comentat Christian Wüst,directorul executiv al Vimetco

"Listarea ne va permite sa ne continuam strategia de dezvoltare a Vimetco, de consolidare a integrarii verticale a companiei si de dezvoltare a gamei de produse cu valoare adaugata mare", a mai spus acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri