Potrivit acestuia, pana la jumatatea anului 2006 companiile low-cost au oferit 160.000 de locuri, cifra care s-a triplat in 2007, adica a ajuns la aproximativ 458.000 de locuri.

Daca in anul 2006 pe piata din Romania erau doar patru companii aeriene low cost Blue Air detinand jumatate din cota de piata, urmata de My Air cu 36 de procente, Sky Europe cu 8% si Wind Jet 6%. In anul 2007 aparitia unor noi jucatori pe piata a condus nu numai la dezvoltarea capacitatii locurilor oferite calatorilor dar si la cresterea concurentei pe plan local. Astfel, compania Blue Air a reusit sa isi mentina pozitia de lider cu 44 de procente, urmata de Wizz Air cu 22%, nou intrata pe piata, My Air 18%, Sky Europe 9%, Wind Jet 5%, Clickair si Germanwings cu 1 procent.

„Piata din Romania a avut o crestere de 20% pe primul semestru al anului 2007, cu 2,4 milioane de locuri puse la dispozitia calatorilor, in conditiile in care piata globala a companiilor aeriene a inregistrat o crestere de 6% pe an”, a declarat Jozsef Varadi.

Conform studiilor realizate de organizatia internationala OAG, care analizeaza capacitatea de dezvoltare a companiilor aeriene din intreaga lume, companiile low cost sunt cele care au adus cea mai importanta crestere in raport cu jucatorii traditionali.

Citeste si:

Pe piata din Romania numarul de locuri disponibile s-a triplat in raport cu aceeasi perioada a anului trecut. Daca in 2006 doar 160.000 de locuri erau disponibile, in prezent companiile aeriene low cost ofera clientilor sai un numar de 458.123 de locuri.

Wizz Air a estimat pentru 2007 o cifra de afaceri de trei sute de milioane de euro si detine o cota de piata de 20%. Reprezentantii Wizz Air considera ca pana in anul 2012, flota va detine un numar de 53 de aeronave Airbus 320, dintre care zece aeronave vor fi destinate pietei din Romania.

Investitia Wizz Air se ridica la peste 2,3 miliarde de euro, aflandu-se astfel in posesia celei mai tinere flote din lume, conform declaratiilor reprezentantilor companiei.

In prezent, Wizz Air opereaza in Romania pe aeroportul din Bucuresti cu sapte curse si pe cel din Targu Mures cu o singura cursa, catre Polonia, Ungaria, Bulgaria, Anglia si Spania.