Rompetrol Rafinare a trecut pe profit in primele sase luni din acest an, cu un castig net de 15,46 milioane lei (4,64 milioane euro), dupa pierderile de 34,86 milioane de lei din perioada similara a anului trecut, iar afacerile companiei au scazut cu 8,12%, la 2,29 miliarde lei (688 milioane euro), potrivit rezultatelor calculate conform standardelor romanesti de contabilitate.
Veniturile companiei au scazut, in perioada ianuarie-iunie, cu 8,2%, la 2,57 miliarde de lei (772 milioane de euro), iar cheltuielile s-au redus cu aproximativ 10%, la 2,55 miliarde de lei (766 milioane de euro).

"Marjele bune de rafinare si cantitatile record de materie prima procesata au stat la baza obtinerii unor rezultate bune la jumatatea acestui an", a declarat vicepresedintele pentru rafinare si petrochimie al grupului Rompetrol, Cosmin Cocean.

La nivel de grup, Rompetrol a inregistrat in primul semestru din acest an un profit net de 21 milioane dolari, cu 35% mai mare decat cel din perioada similara din 2006, pe fondul cresterii afacerilor cu 3%, pana la 2,79 miliarde dolari, fata de acelasi interval de raportare.

In primul semestru din 2006, grupul Rompetrol a afisat un profit net de 16 milioane dolari si o cifra de afaceri de 2,71 miliarde dolari. Toate raportarile sunt facute prin aplicarea standardelor internationale de contabilitate (IFRS).

In prima jumatate din 2007, profitul operational (EBITDA) al companiei The Rompetrol Group (TRG) a avansat cu 85%, pana la 115 milioane dolari, comparativ cu intervalul echivalent din 2006, cand acesta a fost de 63 milioane dolari, si cu 25% fata de estimarile grupului petrolier pentru aceasta perioada din 2007.

Profitul operational al TRG din al doilea trimestru din acest an a crescut cu 35%, ajungand la 74 milioane dolari, comparativ cu 55 milioane dolari din acelasi interval din 2006. Cifra de afaceri din trimestrul al doilea, la nivel de grup, a atins 1,55 miliarde dolari, in crestere cu 12%, fata de 1,38 miliarde dolari din perioada aprilie-iunie 2006.

"Grupul Rompetrol isi mentine strategia de a se situa intre primele companii de profil din Europa in 2010 si estimeaza ca va atinge peste trei ani o cifra de afaceri de peste 10 miliarde de dolari. Rezultatele financiare obtinute in prezent ne fac sa credem ca acest lucru este tot mai aproape de realizare. Previziunile noastre se bazeaza pe cresterea organica si pe performantele realizate de cele 40 de entitati ale companiei, dar si pe managementul performant al Grupului Rompetrol", a declarat Adrian Petrus, vicepresedinte responsabil cu planificarea operationala si strategica a Grupului Rompetrol.

Grupul Rompetrol N.V. (TRG) este una dintre primele 25 de companii multinationale petroliere din Uniunea Europeana, dupa venituri. TRG are sediul in Olanda si majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, Romania, Spania si Europa de Sud-Est. TRG reprezinta o punte de legatura intre resursele de titei din Est si pietele de desfacere din Vest, asigurand un flux constant de materie prima si raspunzand nevoii consumatorilor de produse la standarde europene.

Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, cu interese adiacente in explorare, productie si alte servicii pentru industria petroliera. Grupul are peste 8.000 de angajati in 13 tari si estimeaza o cifra de afaceri de 7,5 miliarde USD in 2007. TRG urmareste sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere independente din Europa si sa contribuie la securitatea energetica a Europei prin obtinerea unei pozitii puternice in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri