Producatorul de vagoane de marfa Astra Vagoane Arad SA, membru al grupului International Railway Systems (IRS), vinde sase loturi de teren in suprafata totala de 17,67 hectare si cladirile aferente, urmand sa cumpere alte terenuri la periferia Arad, conform informatiilor din Monitorul Oficial.
Cele sase loturi de teren reprezinta aproximativ 50% din suprafata totala de teren detinuta de companie. Din datele publicate in Monitorul Oficial reiese ca actionarii au decis, in unanimitate, achizitionarea de alte terenuri.

SC Astra Vagoane Arad a anuntat la jumatatea lunii iulie ca isi va muta sediul la periferia orasului, pana in 2013. Decizia a fost luata de managementul IRS, ca urmare a cresterii cererii de vagoane de marfa si pentru a respecta normele europene de mediu, care interzic desfasurarea activitatilor industriale in zonele urbane incepand cu 2015. Potrivit oficialilor companiei citati de NewsIn, actualul amplasament al fabricii din Arad este estimat la 80 de milioane euro.

Viitorul sediu va ocupa intre 20 si 25 de hectare si va costa intre 60 si 80 de milioane de euro. Noua fabrica va fi situata la marginea orasului Arad, pentru a asigura un acces usor al fortei de munca la noua locatie si pentru a mari arealul de recrutare al companiei. Optiunile de locatie pentru noua fabrica sunt in curs de evaluare de catre o echipa de ingineri si arhitecti ai IRS. Pentru alegerea locatiei finale se tine cont de distanta fata de oras, acces la calea ferata, gaze, curent electric si alte facilitati industriale.

Construirea noii fabrici va incepe in a doua jumatate a anului 2008 si va dura intre trei si cinci ani. Uzina va fi echipata cu tehnologie de ultima ora iar actualul echipament va fi folosit pentru a completa facilitatile de productie ale celorlalte companii membre IRS.

Astra Vagoane Arad este cel mai mare producator de vagoane de marfa si boghiuri din Europa si a fost preluat de International Railway Systems la jumatatea lui 2006. IRS este un grup de companii lider in domeniul productiei de vagoane de marfa in Europa. International Railway Systems (IRS), cu sediul central la Luxemburg, este cel mai mare producator de vagoane din Europa si un producator de top in industria feroviara a vagoanelor pe boghiu si forja si are sediul central la Luxemburg.

IRS detine trei dintre fabricile producatoare de vagoane de top din Europa cu sediul in Romania: Astra Arad, Meva Drobeta Turnu Severin, Romvag Caracal, o fabrica producatoare de forje si componente pentru industria feroviara MSV Studenka in Republica Ceha si doua companii de top care proiecteaza si construiesc vagoane de marfa, una in Romania – ICPV si una in Republica Slovacia – Rail Project. Grupul isi proiecteaza si realizeaza propriile produse in fabrici specializate, ICPV SA in Arad, Romania, si RailProject s.o.o. in Poprad, Slovacia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri