Hidroelectrica: Livram 20% din productie pentru consumatorii casnici

Hidroelectrica sustine ca livreaza 20% din productie companiilor care furnizeaza energie consumatorilor casnici, dupa ce sindicatele din domeniu au declarat ca ponderea energiei hidro in cosul pentru populatie este de 0,02%.

"Hidroelectrica respecta pentru tot anul 2007 obligatiile care ii revin conform programului ANRE (Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei - n.r.) si livreaza circa 20% din energia produsa catre companiile de distributie, in ciuda dificultatilor create de seceta prelungita si fara a tine cont de implicatiile liberalizarii pietei interne de energie din acest an, care ar presupune o reducere de cantitate", se precizeaza in comunicatul Hidroelectrica.

"Ne aratam surprinsi ca Federatia Mileniului III care are reprezentativitate in societatea Hidroelectrica nu cunoaste corecta functionare a societatii si o denigreaza intentionat, neluand in calcul sprijinul neconditionat care ar fi mult mai util pentru salariati, care sunt si ei la randul lor consumatori", au mai mentionat reprezentantii producatorului de energie.

Reprezentantii federatiilor sindicale din energie, Univers si Mileniul III, au acuzat joi Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) ca nu si-a indeplinit obligatiile legale referitoare la crearea pietei interne de energie si la liberalizarea acesteia. Acestia au spus ca in prezent, ponderea energiei produse de Hidroelectrica in cosul reglementat pentru populatie este de 0,02%, desi procentul ar fi trebuit sa se situeze in jurul valorii de 20%.

„Astfel, cea mai mare parte a energiei ieftine merge la baietii destepti din energie, in baza unor contracte incheiate pana in 2012. Consideram ca nu este normal sa fie inca in vigoare aceste contracte pe termen lung, incheiate in mod netransparent si ilegal, in complicitate cu ANRE”, potrivit liderului federatiei Univers.

In replica, reprezentantii ANRE au declarat ca acuzatiile celor doua federatii sunt false si manipulatoare si ca ponderea energiei ieftine produse de Hidroelectrica si Nuclearelectrica alocata populatiei depaseste valoarea de 20%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri