Concurenta analizeaza contractul prin care se exploateaza mina Rosia Poieni

Consiliul Concurentei analizeaza contractul de cooperare incheiat intre consortiul format din Energo Mineral SA, Cuprom SA si Ipronef SA, pe de o parte, si Cuprumin SA Abrud, pe de alta parte, avand ca obiect exploatarea perimetrului minier Rosia Poieni, anunta institutia.

Contractul de cooperare prevede exploatarea de catre Consortiu a zacamantului natural de cupru din perimetrul Rosia Poieni, in schimbul unei redevente lunare negociate intre parti si a unui amplu program investitional pentru modernizarea facilitatilor de extractie si prelucrare a minereului de cupru, al carui unic beneficiar este societatea Cuprumin Abrud", se arata in comunicatul institutiei.

Potrivit Consiliului Concurentei, cooperarea se va desfasura pe o perioada de zece ani, cu posibilitatea prelungirii pentru perioade succesive de cate cinci ani si sub rezerva posibilitatii incetarii contractului ca urmare a deciziei Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) de a privatiza societatea.

Incheierea contractului de cooperare este rezultatul unui proces de selectie competitiva, demarat de MEF prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie in vederea identificarii ofertantilor interesati in incheierea unor contracte de cooperare pentru restructurarea exploatarii, exploatarea si atragerea de investitii.

Energo Mineral SA isi desfasoara activitatea in domeniul comertului cu ridicata al produselor intermediare neagricole si al deseurilor. Cuprom are ca activitate principala productia metalelor pretioase si a altor metale neferoase, in timp ce domeniile Ipronef SA sunt activitatile de arhitectura, inginerie si consultanta tehnica legate de acestea.

Obiectul principal de activitate al Cuprumin il reprezinta extractia si prepararea minereurilor cuprifere si valorificarea concentratului cupros.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Auchan aduce peste 300 de beri la ediția din acest an a Târgului de Bere
Setari Cookie-uri