Compania Lafarge Agregate Betoane Bucuresti (AGEM), listata pe Rasdaq, a afisat profit de 4,4 milioane lei (1,4 milioane euro) in primul semestru din acest an, datorita cresterii afacerilor cu 71% in aceeasi perioada de raportare, arata raportul transmis pietei Rasdaq.
In prima jumatate a anului trecut Lafarge Agregate Betoane a inregistrat o pierdere de 1,64 milioane lei. in primele sase luni din acest an, afacerile companiei au atins nivelul de 54,3 milioane lei (17,33 milioane euro), in avans cu 71% fasa de intervalul similar din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 31,82 milioane lei.

Veniturile din exploatare din primul semestru al acestui an au crescut cu 69,4%, pana la 61,35 milioane lei, comparativ cu perioada echivalenta din 2006, cand acestea au fost de 36,22 milioane lei. in perioada ianuarie-iunie 2007, cheltuielile din exploatare au inregistrat un ritm de crestere mai redus decat veniturile din exploatare, avansand cu 50%, pana la 55,82 milioane lei.

In primul semestru din 2007, Lafarge Agregate Betoane a investit circa 25 milioane lei in scopul maririi si modernizarii capacitatilor de productiei. Finantarea s-a facut din surse proprii si din imprumuturi de la actionarul majoritar.

Lafarge Agregate Betoane are un capital social de 15 milioane lei, divizat in 6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este societatea Lafarge Ciment SA Romania, care controleaza 84,63% din numarul total de actiuni, in vreme ce SIF Muntenia are o participatie de 10,32%.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul AGEM. Valoarea de piata a Lafarge Agregate Betoane este de 234 milioane lei, aferenta cotatiei de 39 lei pe titlu, stabilita in sedinta din 7 august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri