Consiliul Concurentei analizeaza contractul de cooperare incheiat intre Moldomin Moldova Noua si consortiul format din Energo Mineral S.A., Cuprom S.A. si Ipronef S.A., avand ca obiect exploatarea perimetrului minier Cariera de Banatie

Contractul de Cooperare prevede exploatarea de catre consortiu a zacamantului natural de cupru din perimetrul Cariera de Banatie, in schimbul unei redevente lunare negociate intre parti si a unui amplu program investitional pentru modernizarea facilitatilor de extractie si prelucrare a minereului de cupru, al carui unic beneficiar este societatea Moldomin S.A. Moldova Noua.

Cooperarea se va desfasura pe o perioada de zece ani, cu posibilitatea prelungirii pentru perioade succesive de cate cinci ani si sub rezerva posibilitatii incetarii contractului ca urmare a deciziei Miniesterului Economiei si Finantelor (MEF) de a privatiza societatea, a precizat Consiliul Concurentei.

Incheierea Contractului de Cooperare este rezultatul unui proces de selectie competitiva, demarat de MEF prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie in vederea identificarii ofertantilor interesati in incheierea unor contracte de cooperare pentru restructurarea exploatarii, exploatarea si atragerea de investitii.

Energo Mineral S.A. isi desfasoara activitatea in domeniul comertului cu ridicata al produselor intermediare neagricole si al deseurilor, iar Cuprom S.A. are ca activitate principala productia metalelor pretioase si a altor metale neferoase.

Domeniile de care se ocupa Ipronef S.A. sunt activitatile de arhitectura, inginerie si consultanta tehnica legate de acestea. Obiectul principal de activitate al Moldomin S.A. Il reprezinta extractia si prepararea minereurilor cuprifere din cariera si subteran si valorificarea concentratului cupros.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Deseurile medicale au intrat in vizorul Consiliului Concurentei