Compania americana Cameron, unul din principalii furnizori mondiali de echipamente si servicii pentru industria petroliera si a gazelor, va investi 63 de milioane de dolari pentru constructia unei fabrici la Ploiesti, care va produce echipamente de suprafata pentru pietele de profil.
Uzina, care va fi inaugurata la mijlocul anului viitor, va avea 300 de angajati si se va intinde pe o suprafata de 11.500 metri patrati. Fabrica va produce echipamente de suprafata, cum ar fi capete de sonda si de eruptie, pentru pietele de profil din Europa, Africa, Rusia si zonele marilor Mediterana si Caspica.

"Este o investitie logica pentru noi in acest moment, tinand cont de cererea actuala, de proiectele existente si viitoare precum si de planurile de dezvoltare ale clientilor nostri din aceste regiuni", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al companiei, Sheldon Erikson.

Compania americana Cameron produce echipamente, sisteme si servicii pentru controlul fluidelor in industria petroliera si a gazelor. Societatea a cumparat, in noiembrie 2007, uzina Sterom din Campina, unde fabrica in prezent produse pentru pompaj artificial si echipamente standard de suprafata.

Uzina din Campina produce echipament pentru instalatii de productie conventionale, in vreme ce fabrica din Ploiesti va face produse mai scumpe, pentru aplicatii mai complexe, potrivit directorului companiei.

Rezultatele uzinei Cameron din Campina au fost apreciate ca "favorabile" de catre presedintele Grupului de Foraj si Sisteme de Productie din cadrul companiei Cameron, John Carne. "Orientarea fabricii de la Ploiesti spre productia de echipamente de suprafata sofisticate va permite celorlalte uzine sa-si canalizeze resursele spre productiile lor de baza si ne va permite sa venim in intampinarea cererii crescande de echipament de suprafata de inalta tehnologie", a adaugat John Carne.

Compania Cameron produce capete de eruptie subacvatice in Marea Britanie, supape si conectori pentru conducte in Irlanda, sisteme de control in fabrica din Germania si echipamente de foraj in fabrica din Franta. Cameron mai detine unitati de productie in SUA, Singapore, America de Sud si Malaezia.

Compania Cameron are sediul central in Houston (Texas) si are, la nivel mondial, un numar de 12.400 de angajati. Compania a raportat in 2006 venituri de 3,7 miliarde de dolari. Firma a fost cunscuta sub numele de Cameron Cooper Corporation pana anul trecut, cand actionarii au decis schimbarea numelui in Cameron.











Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri