Energy Holding a depus pe bursa de energie OPCOM trei oferte pentru achizitionarea unei cantitati de energie de 350.880 MWh, 131.730 MWh, respectiv 878.400 MWh, achizitii care se inscriu in planul companiei de diversificare a surselor de energie electrica si de extindere pe piata interna si externa.
Prima dintre ofertele de cumparare depuse de Energy Holding pe piata contractelor bilaterale de pe bursa de energie OPCOM pentru luni, 20 august, vizeaza achizitionarea unei cantitati de 350.880 MWh, la pretul maxim de 150 lei/MWh. Perioada de livrare a energiei este 1 septembrie 2007 - 31 august 2009.

Prin cea de-a doua sesiune de licitatie, furnizorul de energie vrea sa cumpere 131.730 MWh, la pretul maxim de 149 lei/MWh, iar perioada de livrare este 1 octombrie 2007 - 31 martie 2008.

Prin intermediul celei de-a treia oferte, Energy Holding intentioneaza sa achizitioneze 878.400 MWh, la pretul maxim de 148 lei/MWh, perioada de livrare fiind 1 ianuarie 2008 - 31 decembrie 2008.

"Ofertele de cumparare se inscriu in planurile noastre de extindere pe piata interna si externa. Ne dorim si suntem preocupati sa castigam o cota de piata mai mare, odata cu largirea portofoliului de clienti", au precizat, citat de NewsIn, reprezentantii Energy Holding, fara a preciza o tinta pentru cresterea cotei de piata.

Potrivit acestora, Energy Holding are in prezent, pe piata furnizorilor de electricitate, o cota "putin mai mare de 8%".

"Ca sa actionam in continuare ca un furnizor profesionist care ofera clientilor sai siguranta in continuitatea alinentarii cu energie electrica, suntem consecventi in privinta diversificarii resurselor de energie electrica", au mai aratat reprezentantii Energy Holding, precizand ca diversificarea vizeaza achizitionarea si furnizarea energiei hidro, a celei din surse nucleare si a celei achizitionate de pe bursa.
Pe piata centralizata a contractelor bilaterale a operatorului pietei de energie OPCOM, contractele sunt atribuite prin licitatie publica. Identitatea si intentia de ofertare a participantilor la piata este publica, ofertele nu sunt standardizate din punctul de vedere al cantitatilor ofertate, perioadelor si al termenelor de livrare, iar piata este deschisa atat producatorilor, cat si furnizorilor si consumatorilor eligibili. Dupa deschiderea ofertelor transmise ca raspuns la licitatiile publicate, liste ofertantilor este publica. Pana la intrarea in livrare a contractului incheiat, cantitatile de energie contractate ca urmare a tranzatiilor de pe aceasta piata pot fi tranzactionate intr-o sesiune de licitatie ulterioara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri