IKEA Romania ia in considerare posibilitatea de a deschide un nou magazin, care va fi amplasat intr-o zona aflata in afara razei de distributie a cataloagelor de promovare a produselor, conform declaratiilor directorului general retailerului de mobila, Cornel Oprisan.
“Avem in vedere deschiderea, pana la sfarsitul anului viitor, a unui nou magazin, dar acum inca suntem in faza de calcule”, a precizat acesta.

Noul catalog IKEA, valabil incepand cu 1 septembrie 2007 si pana in august 2008, a fost lansat ieri, la sediul magazinului din Baneasa. Catalogul cuprinde produse ale caror preturi au fost reduse, in medie, cu 12%.

“Prin scaderi cumulate ale costurilor, la nivelul intregii game de produse pentru 2008, am obtinut o scadere medie de 12% a preturilor, in conditiile in care cele de pe piata mobilei la nivel local sunt in curs de apreciere”, a explicat directorul general al IKEA Romania.

In prezent, doar 5,6% din volumul total de articole sunt produse in Romania. Oficialii companiei au precizat ca, deocamdata, nu se gandesc la cresterea productiei romanesti, dar ca aceasta posibilitate ar putea fi luata in calcul in 2008.

“Catalogul IKEA este valabil un an si deoarece fixam preturile pe o durata de 12 luni, de abia in 2008 vom lua in considerare marirea productiei furnizorilor din Romania. De exemplu, exista un singur furnizor care produce canapele si pe care le distribuie tuturor punctelor de desfacere”, a afirmat Oprisan.

Deocamdata, oficialii nu au facut nicio declaratie in privinta cifrei de vanzari, aceasta urmand sa fie facuta publica dupa ce compania va implini sase luni de operare pe piata romaneasca, adica la sfarsitul lui septembrie.

Costurile alocate pentru tiparirea si distributia catalogului sunt estimate la 1,3 milioane de euro, bugetul de marketing si promovare avand o valoare totala de 2,5 milioane de euro, de doua ori fata de cel alocat pentru catalogul anterior.

Gama de produse IKEA cuprinde aproximativ 25% articole de mobilier noi ce vor fi introduse incepand cu septembrie 2007 si pe tot parcursul anului viitor, pana in august 2008. In cele 284 de pagini ale sale, catalogul prezinta 3.000 de produse din totalul de 7.000. Magazinul IKEA din Romania, operat in sistem de franciza de Moaro Trading SRL, este al 253-lea deschis in cadrul retelei suedeze.

Cititi in editia de maine a Wall-Street un articol despre strategia IKEA pe piata locala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri