Directorul uzinei Roman Brasov si principal actionar al companiei, Ioan Neculaie, a declaratca peste jumatate din intreaga productie de camioane din 2006 a fost achizitionata de catre armata SUA pentru Irak, fiind vorba de comenzi de 70 de milioane de dolari.
Niculaie a spus ca este vorba despre 130 de unitati produse la Brasov (basculante, cisterne si autospeciale pentru trupe si materiale), iar in acest an se vor mai livra inca 350 de asemenea autovehicule.

„Contractul cu Ministerul Apararii din SUA a fost castigat la licitatie in decembrie 2005. In 2006, valoarea livrarilor catre SUA a fost de aproape 75 de milioane de dolari in contextul in care valoarea productiei totale a fost de 100 de milioane de dolari. Mai avem de luvrat peste 350 de unitati catre SUA, avand in vedere ca este vorba despre un contract de peste 200 de milioane de dolari", a declarat, citat de NewsIn, Ioan Neculaie.

Neculaie a preluat in 2004 activele Roman Brasov, cand uzina nu avea niciun angajat. Compania are acum peste 3.000 de salariati. Principala piata a Roman Brasov, in afara de Romania, a fost Asia. Cele mai importante vanzari de camioane si autospeciale marca Roman s-au inregistrat in Orientul Mijlociu si Indepartat.

"In Irak am livrat, pentru armata SUA, 23 de autospeciale pentru pompieri numai in 2006, la care se adauga peste 550 unitati cap tractor (partea din fata a unui camion, n.r.), basculante, cisterne pentru apa si pentru combustibili", a mai precizat Neculaie

Roman doreste sa se lanseze si pe piata nationala. Potrivit patronului Neculaie, alte 500 de unitati, dintre care trei modele de autobuze si autospeciale vor fi livrate pe piata interna. „Cu toate ca, initial, la Roman era programata productia exclusiva de camioane si autospeciale, in 2005 a inceput proiectarea si de autobuze, ale caror omologari au fost finalizate in acest an si in Romania. Vom incepe productia si livrarea si catre partenerii romani. Printr-un contract cu o firma din Targoviste, care se ocupa cu productai si extragerea titeiului am livrat 30 de autospeciale cu axe pentru sonde de petrol. Autobuzele livrate in Romania nu se cifreza decat la 12 bucati. Asta pentru ca am avut probleme cu omologarile. Dar de acum vom putea participa la licitatie”, a mai explicat Neculaie.

Pretul unui autobuz fabricat la Roman se situeza in jurul valorii de 135.000 de euro, dotat cu motoare MAN Euro 3 si Euro 4, precum si cu aer conditionat. Potrivit lui Neculaie, trei dintre modelele de autobuze fabricate la Roman au fost omologate, astfel incat Roman SA poate sa participe si la licitatii internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri