"Prin formarea acestui joint-venture, Amadeus si Sabre Holdings urmaresc sa creeze o solutie standard pentru industria turismului pentru procesarea automata a platilor si reconcilierea tranzactiilor financiare. Aceasta solutie ar aduce beneficii de eficienta si inter-operabilitate simplificand procesele pentru agentiile de turism, furnizori, tur-operatori si vanzatori en-gros. In prezent nu exista un asemenea sistem standard de care sa beneficieze intreaga industrie, si de aceea consideram oportuna formarea acestui joint-venture", a spus Scortea.

Pentru realizarea proiectului, companiile au nevoie de obtinerea unei aprobari anti-trust din partea Comisiei Europene.

Sabre Holdings conecteaza oamenii cu numeroasele posibilitati de calatorii in jurul lumii furnizand produse de calatorie si solutii de distributie si tehnologice pentru industria turismului. Sabre Holdings sprijina calatorii, agentii de turism, corporatiile, agentiile guvernamentale si furnizorii de servicii turistice prin intermediul companiilor sale: Travelocity, Sabre Travel Network si Sabre Airline Solutions. Cu sediul central la Southlake, Texas, compania are aproximativ 9.000 de angajati in 45 de tari.

Amadeus este partenerul de tehnologie ales al furnizorilor, vanzatorilor si cumparatorilor din industria turistica. Compania ofera distributie, IT si solutii point-of sale pentru a-si ajuta clientii sa se adapteze, sa se dezvolte si sa aiba succes in dinamica evolutiei industriei turistice. Grupurile de clienti includ furnizori de calatorii (linii aeriene, hoteluri, companii de inchiriere de automobile, companii de cai ferate, linii de feribot, linii de croaziera, companii de asigurari si turoperatori), vanzatori (agentii de turism) si clienti (corporatii si persoane fizice). Solutiile sunt grupate in patru categorii - Distributie & Continut, Vanzari & Comert on-line, Business Management & Servicii, Consultanta. Compania este detinuta de WAM Acquisition, ai carei actionari sunt BC Partners, Cinven, Air France, Iberia si Lufthansa. Amadeus are aproximativ 7.600 de angajati la nivel mondial, reprezentand 95 de nationalitati.