Amadeus si Sabre Holdings, doi dintre cei mai mari jucatori pe piata turismului mondial, intentioneaza formarea unui joint-venture pentru un sistem de plati automatizate in industria turismului, a declarat, citat de NewsIn, reprezentantul celor doua companii, Ruxandra Scortea.
"Prin formarea acestui joint-venture, Amadeus si Sabre Holdings urmaresc sa creeze o solutie standard pentru industria turismului pentru procesarea automata a platilor si reconcilierea tranzactiilor financiare. Aceasta solutie ar aduce beneficii de eficienta si inter-operabilitate simplificand procesele pentru agentiile de turism, furnizori, tur-operatori si vanzatori en-gros. In prezent nu exista un asemenea sistem standard de care sa beneficieze intreaga industrie, si de aceea consideram oportuna formarea acestui joint-venture", a spus Scortea.

Pentru realizarea proiectului, companiile au nevoie de obtinerea unei aprobari anti-trust din partea Comisiei Europene.

Sabre Holdings conecteaza oamenii cu numeroasele posibilitati de calatorii in jurul lumii furnizand produse de calatorie si solutii de distributie si tehnologice pentru industria turismului. Sabre Holdings sprijina calatorii, agentii de turism, corporatiile, agentiile guvernamentale si furnizorii de servicii turistice prin intermediul companiilor sale: Travelocity, Sabre Travel Network si Sabre Airline Solutions. Cu sediul central la Southlake, Texas, compania are aproximativ 9.000 de angajati in 45 de tari.

Amadeus este partenerul de tehnologie ales al furnizorilor, vanzatorilor si cumparatorilor din industria turistica. Compania ofera distributie, IT si solutii point-of sale pentru a-si ajuta clientii sa se adapteze, sa se dezvolte si sa aiba succes in dinamica evolutiei industriei turistice. Grupurile de clienti includ furnizori de calatorii (linii aeriene, hoteluri, companii de inchiriere de automobile, companii de cai ferate, linii de feribot, linii de croaziera, companii de asigurari si turoperatori), vanzatori (agentii de turism) si clienti (corporatii si persoane fizice). Solutiile sunt grupate in patru categorii - Distributie & Continut, Vanzari & Comert on-line, Business Management & Servicii, Consultanta. Compania este detinuta de WAM Acquisition, ai carei actionari sunt BC Partners, Cinven, Air France, Iberia si Lufthansa. Amadeus are aproximativ 7.600 de angajati la nivel mondial, reprezentand 95 de nationalitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri