Grupul energetic CEZ a primit decizia companiei SC Electrocentrale Galati SA conform careia s-a calificat in runda finala a ofertelor pentru alegerea unui partener strategic pentru modernizarea centralei existente sau pentru constructia unei noi centrale in Galati

CEZ Power Company a castigat astfel dreptul de a depune o oferta finala. Urmatorii pasi si data pentru depunerea ofertei finale nu au fost stabilite inca.

Oferta pentru alegerea unui partener strategic pentru finalizarea proiectului de modernizare si posibila constructie a unor noi resurse in zona au fost anuntate de catre compania de stat Termoelectrica, ce opereaza centrale termoelectrice in Romania.

CEZ Power Company a depus documentele prin care confirma indeplinirea obligatiilor initiale, exprimandu-si interesul pentru acest proiect.

Capacitatea instalata a centralei din complexul SC Electrocentrale Galati SA se ridica la 535 Megawatti. SC Electrocentrale Galati SA este detinut in proportie de 100% de catre Termoelectrica.

CEZ Group isi desfasoara activitatea in Romania incepand cu anul 2005, cand a achizitionat compania de distributie Electrica Oltenia.La data de 15 martie 2007, compania CEZ Vanzare s-a rupt de Electrica Oltenia, iar numele Electrica Oltenia a fost schimbat in CEZ Distributie.

in 2006, profitul operational al Electrica Muntenia a inregistrat o crestere de 142% fata de anul precedent, ridicandu-se pana la aproape doua miliarde coroane


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
România, printre ţările UE care cer finanţare pentru proiectele de gaze naturale
Setari Cookie-uri