Fondul de investitii Carlyle Group isi va extinde afacerile in state din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, prin investitii in companii apartinand unui spectru larg, de la retail la media sau sectorul farmaceutic si de sanatate, potrivit publicatiei online Finalternatives.
"Vedem oportunitati pe termen lung in Europa Centrala si de Est", a declarat cofondatorul si directorul executiv al companiei, Daniel D’Aniello. Divizia central si est-europeana a companiei planuieste sa faca investitii in companii locale din sectoarele de retail, industrial, tehnologic, de media, farmaceutic si de sanatate, precum si de servicii financiare, a mai scris Finalternatives. Reprezentantii companiei nu precizeaza suma sau perioada in care se vor face investitiile.

Compania tinteste, pentru investitii, state din regiune aderate la Uniunea Europeana, precum Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Romania, Bulgaria, Slovenia, sau tarile baltice, precum si tari din afara UE, precum Croatia, Serbia sau Ucraina.

Echipa fondului de investitii Carlyle pentru regiunea central si est-europeana va fi condusa de catre Ryszard Wojtkowski, mai scrie Finalternatives.

Ce inseamna pentru piata romaneasca de private equity lansarea unui birou regional a celui mai influent fond de investitii din lume? “Este un semn bun ca gigantii de private equity tatoneaza piata locala. De asemenea, este important pentru ei sa aiba o prezenta si aici pentru dezvolta un pipeline de tranzactii interesante”, a comentat pentru Wall-Street Cornel Marian, Investment Director la Oresa Ventures, unul din fondurile prezente in Romania.

In opinia lui Cornel Marian, este foarte greu ca gigantul Carlyle sa gaseasca in Romania tranzactii de sute de milioane de euro care, de obicei, sunt inchise prin delistari (public catre privat) si prin oportunitatea de a cumpara divizii ale unor grupuri internationale, scenarii foarte greu de gasit pe piata locala. “Totusi, se pot uita la tranzactiile de tip secondaries (n.red.:exit-urile catre alt fond de private equity) care vor deveni o optiune din ce in ce mai intalnita la noi”, apreciaza Marian.

De asemenea, Doru Lionachescu, managing partner al Capital Partners si unul din cei mai renumiti investment bankeri din Romania, crede ca deschiderea unui birou regional al americanilor de la Carlyle este un semn pozitiv care sporeste increderea in pietele emergente, in contextul nervozitatii actuale de pe pietele financiare. “Aceasta mutare a gigantului Carlyle reprezinta o investitie pe termen lung si nu ma astept sa incheie tranzactii foarte curand”, enunta Doru Lionachescu. “In intalnirile pe care le am cu reprezentantii fondurilor de private equity foarte mari, ii incurajez sa vina la noi, chiar daca este prematur de a discuta despre tranzactii de sute de milioane de euro”, a mai spus Doru Lionachescu, bancherul care a descoperit o noua oportunitate pe piata financiara: consultanta pe fuziuni si achizitii de firme.

Sebastian Tcaciuc, Senior Associate Advent International, un mare fond american cu investitii si in Romania, apreciaza ca atentia ridicata acordata Romaniei de Carlyle reprezinta un lucru bun pentru industrie. “Ei urmaresc dealuri de o magnitudine ce depaseste 500 milioane de euro, insa e bine ca apreciaza ca sunt oportunitati in regiune”, ne-a declarat Tcaciuc.

Grupul Carlyle administreaza peste 71 miliarde dolari si inglobeaza 54 de fonduri in patru domenii principale de investitii, achizitii, dezvoltare, imobiliar si finantare asistata,







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri