Vanzarile de ciment ale Holcim Romania au sporit cu 40% in primele sase luni ale anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, pretul mediu al cimentului avansand cu 10% pe piata autohtona, comparativ cu prima jumatate a anului trecut, conform raportului financiar remis de Holcim.

Romania a fost tara europeana unde vanzarile au crescut cel mai mult pentru Holcim, cele 40% inregistrate aici, fiind peste rezultatele din Bulgaria, unde vanzarile au crescut cu 37,9%, sau Cehia, unde au urcat cu 27,3%. Singurele piate europene unde vanzarile au scazut pentru Holcim a fost Belgia (1,4%) si Elvetia (2,3%).

Pretul mediu al cimentului a crescut cel mai puternic in Rusia (44,4%) si Azerbaijan (34,2%). Croatia si Italia au fost singurele tari unde preturile cimentului au scazut in prima jumatate a acestui an (cu 3,2% in Croatia si 0,9% in Italia).

Profitul operational al grupului elvetian Holcim pe plan mondial a urcat cu aproape 25%, pana la 2,4 miliarde franci elvetieni (1,46 miliarde euro), in timp ce vanzarile nete au urcat cu 19,5%, pana la 13 miliarde franci elvetieni (7,94 miliarde euro. in Europa, vanzarile nete au urcat cu 27,3%, pana la 5,06 miliarde franci elvetieni (3,09 miliarde euro), iar profitul operational a crescut cu 30%, pana la 815 milioane franci elvetieni (497 milioane euro).

Producatorul de ciment Holcim Romania a inregistrat anul trecut un profit brut de 207 milioane de lei, cu 41% mai mult decat cel din anul anterior de 147 milioane de lei. Holcim Romania a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 774,7 milioane de lei in crestere cu aproape 30% fata de nivelul inregistrat in 2005, de 603 milioane lei.

Holcim Romania a investit in 2006 aproximativ 57 milioane euro intr-o serie de proiecte privind modernizarea tehnologiei de productie, protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, proiecte sociale si de resurse umane. Compania detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 15 statii ecologice de betoane si 4 statii de agregate. Holcim Romania are in prezent aproximativ 1.300 angajati.

Holcim Romania este o subsidiara a grupului elvetian Holcim, unul dintre principalii producatori de ciment, betoane si agregate (nisip si pietris) la nivel mondial, alaturi de companiile Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania), prezente si pe piata romaneasca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Programul "Atelierele Holcim" se extinde la nivel national