Compania Oltchim SA Ramnicu Valcea estimeaza costurile procesului de retehnologizare si crestere a capacitatii de productie la Petrochemicals Arges la aproximativ 100 milioane de euro, a anuntat un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Combinatul Oltchim va depune oferta pentru preluarea activitatii de petrochimie a rafinariei Arpechim Pitesti, Petrochemicals Arges, care apartine Petrom, in data de 3 octombrie, dupa o intalnire prealabila cu reprezentantii Petrom care va avea loc pe 5 septembrie, precizeaza comunicatul. Preluarea societatii de va face printr-o tranzactie de vanzare cumparare si nu printr-un schimb de actiuni.

Dupa preluarea instalatiei de piroliza, compania Oltchim are in vedere o crestere a capacitatii de productie a Petrochemicals Arges cu 50%, de la 200.000 tone/an de etilena pana la 300.000 tone/an.

Conducerea Oltchim a anuntat, inca din 8 februarie, ca a demarat negocierile cu Petrom pentru preluarea pirolizei de la Arpechim Pitesti. Combinatul are nevoie de piroliza pentru a deveni independent in asigurarea cu materii prime.

Actiunile Oltchim SA Ramnicu Valcea vor fi reluate la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti la ora 12:44. Titlurile companiei au fost suspendate incepand cu ora 9:30. Ultima cotatie a titlurilor Oltchim Ramnicu Valcea a fost de 0,995 lei in sedinta din 22 august, ceea ce da o capitalizare de 3,529 miliarde lei (1,08 miliarde euro).

Producatorul din industria chimica Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a afisat in al doilea trimestru al acestui an un profit net de 3,94 milioane lei, in scadere cu 30,5% fata de primul trimestru si cu 10,8% mai mic decat in perioada similara din 2006. in perioada aprilie-iunie din acest an, Oltchim a inregistrat o cifra de afaceri de circa 427 milioane lei (136,2 milioane euro), in scadere cu 5,5% fata de primul trimestru, cand afacerile companiei s-au situat la 451,8 milioane lei.

Capitalul social al Oltchim este de 354,695 milioane lei, divizat in 3,55 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este AVAS, care controleaza 95,73% din capitalul social.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si