Testele preliminare asupra loturilor de iaurt Danone contaminat cu dioxina arata ca nivelul dioxinei este aproape de limita maxima, dar totusi sub aceasta, a declarat, citat de NewsIn, Philip Tod, purtatorul de cuvand al comisarului european pentru sanatate Markos Kyprianou.
"Testele preliminare asupra celor doua loturi cu iaurt Danone indica faptul ca nivelul de dioxina este sub nivelul maxim admis pentru iaurt. Este aproape de limita maxima, dar este sub ea", a spus purtatorul de cuvant al Comisiei Europene.

Autoritatea Veterinara Nationala a trimis Laboratorului Comunitar de Referinta de la Budapesta probe prelevate de la iaurturile suspecte ca ar fi contaminate cu dioxina, rezultatele analizelor urmand sa fie cunoscute in cel mult zece zile, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, Laszlo Nagy Csutak, vicepresedintele ANSVSA.

Purtatorul de cuvant Philip Tod a reamintit ca CE a informat statele membre - prin RASFF (sistemul rapid de alerta pentru alimente) - inca din 14 august cu privire la posibilitatea ca preparate din fructe care contin guma de guar, din Cehia, sa se fi raspandit in Europa.
"Autoritatile romane au cercetat si au depistat loturile contaminate in 17 august, iar firma Danone a retras voluntar de pe piata loturile respective", a mai spus Philip Tod.

Purtatorul de cuvant al comisarului Kyprianou a indicat faptul ca Bruxelles-ul nu considera necesara impunerea pe viitor a unor masuri mai stricte privind importurile de ingrediente si produse folosite in prepararea alimentelor. "Avem masuri foarte stricte, noi am actionat foarte prompt, am informat toate statele membre, iar ele au inceput imediat investigatiile", a argumentat acesta.

Mai mult, Tod a spus ca Uniunea Europeana a luat legatura, conform procedurii, cu autoritatile indiene, tara din care a fost importata in Europa guma de guar contaminata cu dioxina. "Le-am cerut sa investigheze cum a avut loc contaminarea. in acest moment ele desfasoara o ancheta si asteptam sa ne comunice rezultatele acesteia, dar nu exista un termen limita pana la care sa ne dea un raspuns", a precizat purtatorul de cuvant al Comisiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri