Cat a investit Carrefour in cele opt magazine din Romania

Retailerul francez Carrefour a investit aproximativ 225 milioane euro in cele opt magazine din Romania, iar pana la sfarsitul anului viitor, numarul acestora se va dubla, conform informatiilor furnizate de companie.

Investitia grupului Carrefour reprezinta 0,66% din cele aproape 34 miliarde euro investite pana acum de companiile straine in Romania. Potrivit statisticilor bancii centrale investitiile straine directe au atins, la finalul lunii iunie, suma totala de 33,9 miliarde euro in Romania. Estimarile pentru primul semestru din 2007 indica un nivel al investitiilor straine de 2,96 miliarde euro, care se adauga peste cele 9,1 miliarde euro injectate de firmele straine anul trecut si la stocul de 21,88 miliarde euro, centralizat la nivelul anului 2005 de BNR.

Carrefour are in prezent cinci magazine in Bucuresti si cate unul in Brasov, Ploiesti si Constanta. Cel mai nou magazin a fost deschis la inceputul lunii august in zona Piata Unirii din Capitala, dupa o investitie de cinci milioane euro.

Carrefour a deschis primul hipermarket din Romania, la Bucuresti, in anul 2001. In septembrie 2003 este deschis cel de-al doilea hipermarket Carrefour, din Bucuresti, in timp ce un an mai tarziu, grupul a deschis primul sau magazin din provincie, la Brasov, plus inca unul in Capitala. Magazinele din Bucuresti se afla in zonele: Militari, Grozavesti, Colentina, Unirii si Baneasa.

Anul acesta, se vor mai deschide magazine Carrefour la Cluj si Iasi, in timp ce in 2008 e programata intrarea in orasele Oradea, Pitesti, Suceava, Arad, Deva si Braila si deschiderea inca unui magazin in Bucuresti.

Carrefour a realizat anul trecut in tara, vanzari de 608,9 milioane de euro, reprezentand o crestere cu 39% fata de 2005..Vanzarile Carrefour in Romania au crescut in trimestrul al doilea al anului curent cu 27%, comparativ cu perioada similara din 2006, iar pe plan mondial vanzarile grupului au urcat cu 5,9%, pana la 22,64 miliarde euro.

Grupul Carrefour avea pe plan mondial in iunie 1.102 hipermarketuri, 2.458 de supermarketuri, aproape 6.000 de magazine de tip "hard-discount" si alte peste 3.000 de magazine.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri