Arcelor Mittal Galati deruleaza in prezent investitii totale de 53 milioane dolari in 64 de proiecte de mediu, iar pana la inceputul lunii urmatoare va da in folosinta o instalatie de desprafuire in valoare de 7,5 milioane dolari
Instalatia de desprafuire de la Furnalul 5 este cel de al patrulea proiect de mediu inclus in cele 13 obiective agreate cu Garda Nationala de Mediu. Instalatia va aspira peste 860.000 de metri cubi pe ora in opt puncte de colectare.

Pana la sfarsitul lunii iulie, Arcelor Mittal Galati a investit peste 19 milioane de dolari in proiectele de protectie a mediului incluse in Programul de Conformare. Dintre cele 13 obiective ale acestui program, compania a finalizat trei, alte opt sunt in diverse stadii de implementare, iar doua proiecte vor fi incheiate in 2008.

"Vom continua programul de investitii si suntem hotarati sa indeplinim in totalitate cerintele cuprinse in Programul de Conformare la normele de mediu agreat cu autoritatile romane", a declarat Augustine Kochuparampil, directorul executiv al Arcelor Mittal Galati.

Compania face investitii si pentru implementarea altor proiecte de mediu, care nu sunt incluse in Programul de Conformare. "Vom face toate investitiile necesare pentru conformarea la normele romanesti si europene legate de protectia mediului. Costurile programelor au crescut in ultimii ani, unele proiecte fiind foarte complexe", a adaugat Kochuparampil.

In cadrul Programului de Conformare, primul proiect finalizat, in urma unei investitii de 1,2 milioane de dolari, a fost epurarea apelor uzate de la spalarea gazelor de convertizor si recuperarea slamului.
Acesta a fost urmat de o alta investitie de 2 milioane dolari pentru modernizarea instalatiei de ape fenolice de la Uzina Cocso–Chimica, modernizarea instalatiei de stripare si refacerea bazinelor de omogenizare si aerare de la Cocserie.

Conform legislatiei in vigoare pentru protectia apelor, combinatul detine Autorizatia de Apa, care reglementeaza aprovizionarea cu apa si evacuarea apelor uzate in Siret.

Un al treilea proiect finalizat, in cadrul Programului de Conformare, a constat in implementarea unui sistem de masurare si colectare online a emisiilor de pulberi si gaze la cosuri, valoarea acestuia fiind de 700.000 dolari.

Arcelor Mittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. Grupul reuneste cele mai mari companii siderurgice, Arcelor si Mittal Steel. Compania a avut in 2006 o productie de otel de 118 milioane de tone, reprezentand circa 10% din productia mondiala de otel.

Compania este prezenta cu unitati de productie in 27 de tari din Europa, Asia, Africa si America, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente pana la cele mature, si vrea sa isi consolideze aceasta pozitie si pe pietele cu un potential mare de crestere cum ar fi China si India.
Actiunile Arcelor Mittal sunt listate la bursele de la New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MTP), Bruxelles (MTBL), Luxemburg (MT) si la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid (MTS) si Valencia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri