Fermele Smithfield din judetul Arad vor trimite la abator 6.500 de porci

Reprezentantii companiei Smithfield au inceput, luni, trimiterea la abator a porcilor din patru ferme din judetul Arad, numarul total al animalelor care vor fi sacrificate fiind de 6.500, transmite NewsIn.

Potrivit celor afirmate, luni, de Viorel Agud, seful Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad, porcii vor fi transportati pentru sacrificare la un abator din judetul Timis, care apartine firmei americane, iar in ferme vor mai ramane doar animalele care nu au ajuns la greutatea optima pentru sacrificare.

„Vor fi transportati la abator 6.500 porci, care au intre 110 si 120 kilograme, din patru ferme din judetul Arad. In medie vor fi transportate la abator 1.000 de capete. Porcii provin de la fermele din Apateu, Cermei, Voivodeni si Sintea Mare“, a precizat Viorel Agud.

Seful DSVSA Arad a mentionat ca reprezentantii companiei „Smithfield“ nu au facut niciun demers pentru obtinerea autorizatiilor de functionare din punct de vedere sanitar-veterinar. „Pentru a primi autorizatie sanitar-veterinara, reprezentantii companiei americane trebuie sa-si doteze fermele cu filtre, sa finalizeze toate cladirile, instalatiile de incalzire si salile de mese pentru angajati. De asemenea mai trebuie sa faca dovada ca au puncte de lucru pe raza judetului Arad“, a precizat seful Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arad.

Potrivit conducerii DSVSA, vaccinarea impotriva pestei a tuturor celor 49.000 de porci de la fermele Smithfield din judet s-a incheiat la sfarsitul saptamanii trecute.

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arad a amendat cu 5.000 lei, la inceputul acestei luni, compania americana „Smithfield“, pentru lipsa autorizatiei sanitar-veterinare pentru cele sapte ferme pe care le are in judetul Arad. Conform sefului DSVSA Arad, in timpul controalelor efectuate la fermele companiei americane, pentru depistarea eventualelor focare de pesta porcina, s-a descoperit ca nu existau documentatiile legale de functionare, din punct de vedere sanitar-veterinar. De asemenea, comisarii Garzii de Mediu au amendat compania cu 100.000 lei, pentru lipsa autorizatiilor de mediu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri