Altex a anuntat pentru primul semestru al anului 2007 o cifra de afaceri de 112 milioane de euro (fara TVA), cu 25% mai mare decat S1 al anului trecut, dar mai mica decat cea inregistrata in perioada similara a anului 2005, cand a raportat vanzari de 137 milioane euro.

Indicele de profitabilitate se situeaza in jurul valorii de 2%. Oficialii companiei isi propun ca pana la sfarsitul anului sa atinga o cifra de afaceri de 300 de milioane de euro, obiectiv calificat de Dan Ostahie, Presedinte si CEO Altex , drept “cel mai important lucru”.

Pana la finele lui 2007 compania va continua dezvoltarea retelelor prin deschiderea a patru noi magazine Altex MegaStore, patru magazine Media Galaxy, si cinci sub conceptul “digital” (pe suprafete mici), potrivit lui Adrian Urda, COO Altex. Investitiile totale pe care le va realiza companie in a doua jumatate a anului se vor ridica la aproximativ 15 milioane euro.

In reteaua Altex Megastore se va finaliza pana la sfarsitul anului procesul de reorganizare care presupune dezvoltarea suprafetelor comerciale, rebranding pentru toate magazinele si adoptarea unei game de produse cerintelor consumatorului.

In anul 2008, compania ar trebui sa isi intareasca pozitia de lider vizand o cifra de afaceri de peste 350 milioane de euro si o cota de piata de 26%. Ostahie a declarat ca intentioneaza sa listeze compania la bursa in 2009, dar nu exclude posibilitatea altor tipuri de tranzactii pana atunci. "In 2008 vom mai deschide zece magazine Altex Megastore si ne propunem sa atingem o cifra de afaceri de peste 350 mil euro fara TVA, precum si consolidarea cotei de piata. 2009 si 2010 vor fi anii in care ne asteptam la o crestere substantiala a pietei de profil, iar in 2009 Altex ar putea fi listat la bursa", a spus Dan Ostahie. Cat priveste produsele care vor contribui la cresterea pietei, presedintele Altex este de parere ca “ecranele LCD vor fi cu siguranta vedetele”.

Oficialii companiei se asteapta sa reia planurile de extinderea a operatiunilor in strainatate prin dezvoltarea in Bulgaria in anul 2008.

Piata de retail cu produse electronice, electrocasnice si IT&C este estimata pentru acest an la 800 milioane euro, urmand sa creasca in 2008 la 900 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proiect pilot inedit: Altex deschide magazin in Auchan