Praktiker Romania va inaugura sambata la Targoviste, cel de al 18-lea magazin din reteaua companiei, proiect in care s-au investit 7,9 milioane euro
"Proiectul de la Targoviste marcheaza implinirea a cinci ani de extindere pentru reteaua Praktiker Romania. in anul 2002, tot in luna septembrie, am deschis primul nostru magazin, Praktiker Voluntari. Astazi putem spune ca am parcurs o mare parte a traseului pe care ni l-am propus pentru a ajunge in toate orasele importante din Romania. La fel ca si atunci, ne gandim la proiectele cu care vom continua, astfel incat sa ne consolidam prezenta in toate regiunile tarii", a declarat directorul general Praktiker Romania, Guenter Vosskaemper.

Noul magazin de la Targoviste are o suprafata de vanzare de aproximativ 5.300 metri patrati, clientii urmand sa beneficieze de o parcare cu 200 de locuri.

Praktiker Romania este liderul pietei romanesti do-it-yourself si are cea mai extinsa retea de magazine specializate, situate in intreaga tara. Investitiile companiei cumulate de la inceputul activitatii depasesc suma de 150 milioane euro. Praktiker are in prezent peste 2000 de angajati si detine o suprafata totala de vanzare de peste 100.000 metri patrati. De la inceputul anului, spatiul total disponibil in intreaga retea a crescut cu aproximativ 14.600 mp, odata cu adaugarea magazinelor din Galati si Targoviste, dar si prin extinderea altor doua unitati existente: Praktiker Cluj-Napoca si Praktiker Timisoara, fiecare cu cate 1.400 metri patrati.

Primul magazin Praktiker a fost inaugurat in septembrie 2002, la Bucuresti-Voluntari. Targoviste este a 16-a localitate din tara in care este prezent Praktiker, dupa Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Brasov, Timisoara, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Braila, Satu Mare, Baia Mare si Galati. in Bucuresti, reteaua Praktiker detine trei locatii, in Voluntari, Militari si Vitan.

Anul trecut, Praktiker Romania a avut o cifra de afaceri de 153,6 milioane euro, iar pe prima jumatate a anului 2007 vanzarile companiei au ajuns la aproape 108 milioane euro.

Fondat in 1978, grupul Praktiker detine peste 400 de magazine in opt tari din Europa - Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia si Luxemburg. Pe piata europeana do-it-yourself, Praktiker se afla in prezent pe locul patru in topul companiilor specializate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri