Valoarea productiei totale de mobila din Romania a ajuns in primul semestru la aproximativ 895 milioane euro, in crestere cu peste 10% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat, citat de NewsIn presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR), Aurel Rizea.
"Romania se afla in prezent pe locul 27 in lume la productia de mobila, pe locul 22 din punct de vedere al exporturilor si pe locul 36 din punct de vedere al importurilor. In primul semestru productia totala de mobila din Romania a crescut cu peste 10% fata de anul trecut, pana la aproximativ 895 milioane euro. Momentan exista mare nevoie de lemn in constructii, piata constructiilor de locuinte fiind un adevarat barometru al pietei de mobila", a adaugat Rizea.

Piata interna de mobila a atins in primele sase luni nivelul de 566 milioane euro, valoare mai mare cu 26% fata de anul trecut cand a fost de 448 milioane euro. Importurile au ajuns la 150 milioane euro in prima jumatate a anului fata de 125 milioane euro anul trecut, iar exporturile au depasit 525 milioane euro fata de 485 milioane euro in 2006.

Principalele tari spre care Romania exporta sunt Franta, Germania, Italia, Anglia, Olanda si SUA, iar primele trei tari de unde importa Romania sunt Italia, Germania si Polonia, potrivit lui Rizea. Acesta a subliniat ca 25-30% din mobila de pe piata interna provine din import.

Prin strategia industriei mobilei, oficialii APMR prognozeaza pentru acest an un volum al consumului intern de mobila de 1,08 miliarde euro, cu o crestere de 11% fata de 2006. Valoarea totala a productiei de mobila va ajunge la 1,78 miliarde euro la sfarsitul anului 2007 in crestere cu aproximativ 7,8% fata de anul trecut, conform estimarilor APMR.

Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) este o organizatie profesionala, autonoma, neguvernamentala si apolitica, care a fost infiintata in anul 1992. APMR este o organizatie nonprofit, cu personalitate juridica, a carei activitate este finantata in principal din cotizatiile membrilor sai. In prezent, APMR are un numar de 450 membri, din care 245 sunt producatori de mobila.

Ponderea productiei de mobilier a companiilor membre APMR in totalul productiei pe tara reprezinta peste 55% si mai mult de 60% din exportul total de mobila, potrivit paginii de internet a asociatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri