Transelectrica va investi 26 mil. euro in modernizarea retelei de transport

Compania Transelectrica va investi 80% din suma de circa 33 milioane euro obtinuta anul trecut in urma ofertei publice de preluare in modernizarea retelei de transport si in constructia de instalatii in urmatoare sase luni, a declarat, citat de NewsIn, Stelian Gal, directorul companiei.

Banii vor fi folositi in urmatoarea jumatate de an pentru modernizarea retelei de transport de electricitate, care sa conduca la cresterea sigurantei furnizarii, ca obiectiv strategic al politicii energetice europene, dar si pentru constructia de instalatii.

"Din banii adunati in cadrul ofertei publice initiale (IPO) de Transelectrica, aproximativ 33 milioane euro, au fost facute investitii care reprezinta aproximativ 20%. Compania a finantat proiectul de modernizare a circuitelor primare in statia de transformare 220/110 KV Isalnita, iar contractul a fost incheiat pe 8 mai 2007 cu consortiul Energomontaj-ABB Romania", a mentionat Gal.

Valoarea investitiilor programate de Transelectrica pentru 2007-2020 se ridica la doua miliarde de euro, din care 150 de milioane de euro se vor investi pentru cablul submarin Romania-Turcia si in interconexiunea cu Republica Moldova.

Transelectrica are un buget de investitii pentru acest an de 400 milioane lei, din care 90% din fonduri vor fi utilizate pentru modernizarea statiilor de transformare. Actionarii companiei au aprobat in luna aprilie programul de achizitii pentru anul 2007, in valoare de peste 1 miliard lei, iar pentru aprovizionare actionarii au decis acordarea a peste 154 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri