Actionarii companiei specializata in cresterea pasarilor Avicola Brasov (AVLE) au aprobat propunerea conducerii de majorare a capitalului social cu 18,3 milioane lei, prin aport in numerar, pana la 23,44 milioane lei, potrivit anuntului transmis pietei Rasdaq.
Pentru majorare vor fi emise 7,32 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei, pretul de subscriere fiind egal cu valoarea nominala. Actionarii companiei, inregistrati la data 15 septembrie, pot subscrie 3,56 actiuni noi la una detinuta anterior. Perioada de subscriere este de 31 de zile dupa publicarea anuntului in Monitorul Oficial.

Avicola Brasov provine din divizarea companie Avicola de Stat Brasov, celelalte societati rezultate fiind Avicola Codlea si Avicola Bucuresti. Avicola Brasov are un capital social de 5,14 milioane lei, divizat in 2,056 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Pachetul majoritar de actiuni este controlat de Asociatia salariatilor companiei, care detin 55,17% din capitalul social. SIF Transilvania are o participatie de 13,67%.

Anul trecut, Avicola Brasov a inregistrat un profit net de 776.787 lei, de 5,6 ori mai mic decat in anul precedent, cand rezultatul net a fost de 4,36 milioane lei. Scaderea profitului net a fost influentata de perioada grea pe care a traversat-o toata avicultura romaneasca, in special din cauza gripei aviare. Afacerile companiei au avansat cu 4,68%, de la 47,76 milioane lei in 2005, pana la 50 milioane lei in 2006.

Titlurile Avicola Brasov se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AVLE. Valoarea de piata a societatii este de 20,18 milioane lei, aferenta cotatiei de 13,50 lei, stabilita in data de 24 august.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri