Smithfield a achizitionat sase incineratoare, pentru eventuale focare de pesta porcina

Compania Smithfield, la fermele careia autoritatile au descoperit pesta porcina, a achizitionat sase incineratoare din Marea Britanie care, dupa sacrificarea porcilor din zonele cu pesta, vor fi pastrate in cadrul companiei, potrivit unui plan de interventie in caz de aparitie a unui nou focar.

"Fata de cele patru incineratoare cu perdea de aer aduse din Marea Britanie, Smithfield asteapta inca doua astfel de incineratoare care urmeaza sa fie livrate pana la sfarsitul saptamanii in curs. Smithfield a confirmat ca a achizitionat aceste incineratoare pentru a le avea la dispozitie in viitor, ca parte a planului de interventie de urgenta", se arata intr-un comunicat de presa remis de companie.

De asemenea, compania a informat ca a fost finalizata sacrificarea celor aproximativ 14.000 de porci din ferma Igris 2 unde a fost confirmata pesta porcina.

"Pregatirile pentru efectuarea operatiunilor de eliminare similare sunt in plina desfasurare la ferma Igris 1. La ferma Igris 2, echipele implicate isi concentreaza acum eforturile asupra curatarii si dezinsectiei fermei si perimetrului acesteia. Echipamentele si utilajele folosite sunt in prezent dezinfectate de personal autorizat, inainte ca acestea sa fie transferate la ferma Igris 1", a informat compania.

In cursul lunii august, autoritatile veterinare au confirmat existenta a trei focare de pesta porcina la fermele din Cenei, Igris 1si Igris 2, apartinand societatii Smithfield si au decis sacrificarea a circa 53.000 de porci din aceste ferme.

Smithfield este prezenta pe piata romaneasca din martie 2004, cand a achizitionat fostul combinat Comtim din Timisoara. Pana in ianuarie 2007, Smithfield a anuntat investitii peste 200 de milioane de dolari, in renovarea si retehnologizarea combinatului, dar si in programe pentru protectia mediului. De asemenea, compania are un plan de investitii de peste 850 de milioane de dolari in Romania, in urmatorii 10 ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri