Producatorul de mobila Samus Mex Dej, controlat de omul de afaceri Dan Sucu, a inregistrat in primul semestru o pierdere de 3,7 milioane lei si o scadere cu 8,9% a cifrei de afaceri comparativ cu anul trecut, pana la 16,39 milioane lei, potrivit raportului financiar al companiei transmis pietei Rasdaq.

"Principala cauza a acestor rezultate nefavorabile o reprezinta nivelul scazut al vanzarilor din aceasta perioada. Pierderea inregistrata de compania Samus Mex Dej a fost de asemenea, determinata de scaderea cifrei de afaceri influentata de aprecierea monedei nationale in raport cu moneda europeana si de cresterile de preturi la materii prime", se arata in raportul financiar al companiei.

Samus Mex a raportat in primele sase luni venituri totale de 19,4 milioane lei si cheltuieli totale de 23,1 milioane lei. Producatorul de mobila Samus Mex Dej (SAMU), controlat de Dan Sucu, intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 9,27 milioane lei, pana la 18,55 milioane lei, prin aport in numerar, pentru achitarea unor datorii.

Propunerea de majorare din partea conducerii va fi discutata in data de 11 octombrie de catre actionarii inregistrati la data de 1 octombrie. Daca majorarea de capital va fi aprobata, vor fi emise 92,7 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Afacerile companiei au fost de 37,08 milioane lei anul trecut, cu 20% mai mici decat in 2005, cand compania a avut o cifra de afaceri de 46,48 milioane lei.

Dan Viorel Sucu, patronul Mobexpert, este actionarul majoritar al companiei si detine 80,89% din totalul actiunilor. Samus Mex are in prezent un capital social de 9,27 milioane lei, divizat in 92,7 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
MAE: Fermă din Germania unde lucrează şi români a intrat în insolvenţă
Setari Cookie-uri