Compania Pomponio din Alba-Iulia a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 150%, pana la 38 milioane lei in comparatie cu perioada similara a anului trecut, pe fondul mediului favorabil al pietei constructiilor a anuntat luni constructorul.

Profitul companiei din Alba-Iulia in primele sase luni ale anului 2007 a inregistrat de asemenea o crestere semnificativa ajungand la 5,6 milioane lei.

Potrivit conducerii companiei Pomponio, factorii care au contribuit la cresterea indicatorilor financiari sunt mediul favorabil al pietei constructiilor din Romania, implicarea in mai multe proiecte de dezvoltare regionala de anvergura, continuarea dezvoltarii constructiilor industriale, fabricarea de betoane si prefabricate din beton, dar si datorita extinderii pe alte segmente de piata, cum ar fi domeniul dezvoltarii imobiliare.

"Cresterea companiei se datoreaza in mare parte cererii de pe plan local in domeniul constructiilor industriale. Pomponio va continua investitiile pentru dezvoltarea de noi produse si cresterea capacitatii de productie, dar va urmari cu atentie tendintele de dezvoltare ale pietei pentru a identifica noi oportunitati", a declarat, citat de NewsIn, presedintele companiei Pomponio, Luca Anversa.

In prezent, compania Pomponio participa la realizarea a doua proiecte de dezvoltare imobiliara, care in prezent sunt in faza de derulare in Alba Iulia si Sebes. Cele doua proiecte vor fi finalizate pana la jumatatea anului 2008, iar costurile totale se vor ridica la aproximativ sapte milioane de euro. Proiectele companiei vor aduce pe piata cinci blocuri cu aproximativ 80 apartamente si 23 de case.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si