Auchan Romania a investit 1,5 mil. euro in primul supermarket al retelei

Auchan Romania va deschide miercuri la Timisoara magazinul Discount Market, unicul supermarket al retelei care va functiona aproximativ un an si pentru care a fost necesara o investitie de aproximativ 1,5 milioane euro, au declarat, citati de NewsIn, reprezentantii companiei.

"Discount Market este singurul si unicul supermarket al retelei Auchan Romania. Magazinul se afla in Iulius Mall, in locul fostului Univers'All, dar a fost o foarte buna oportunitate pentru noi de a ne pregati echipa si de a testa piata pana la deschiderea hipermarketului Auchan ce va fi construit in Timisoara, in urma unei investitii de 40 milioane euro", au adaugat reprezentantii companiei.

Supermarketul Discount Market are un spatiu de 2.600 de metri patrati in care se comercializeaza 8.000 de articole printre care produse alimentare, dar si produse de curatenie, textile, menaj, papetarie, electrice si auto. Supermarketul Discount Market va functiona timp de aproximativ un an, iar intreaga echipa care se ocupa in prezent de activitatea magazinului va forma nucleul de baza al viitoarei echipe de hipermarket.

Auchan a deschis primul sau magazin in Romania, in noiembrie 2006, in cartierul bucurestean Titan, dupa o investitie de 40 milioane euro. MGV Distri-Hiper Romania, operatorul hipermarketului Auchan, a terminat anul trecut cu o cifra de afaceri de 19 milioane euro si pierderi de patru milioane euro. Grupul comercial Auchan are in plan pentru 2008 deschiderea a alte doua hipermarketuri la Constanta si Timisoara.

Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, cu 401 de hipermarketuri deschise in 11 tari (Franta, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia,Ungaria, Romania, Rusia, China, Taiwan). Pe langa hipermarketuri, grupul Auchan detine si alte tipuri de magazine: 724 supermarketuri, 307 centre comerciale Immochan, banca Accord. La nivel mondial, Auchan are 175.000 de angajati, numarul acestora crescand de la an la an, o data cu deschiderea de noi magazine.

In 2006, grupul Auchan a inregistrat o cifra de afaceri de 41 de miliarde de euro, iar in toate magazinele grupului au fost serviti 1,13 miliarde de clienti. Auchan mai desfasoara activitati in domeniul bancar, imobiliar si al supermarketurilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri