Distribuitorul de produse farmaceutice IassyFarm SA Iasi si-a schimbat denumirea in Ropharma SA si doreste pentru acest an sa obtina o cifra de afaceri de 65 milioane lei, in crestere cu 18% fata de anul trecut
Adunarea Generala a Actionarilor a hotarat mutarea sediului social la Brasov si schimbarea denumirii in Ropharma SA, precum si majorarea capitalului social prin aportul actionarilor, pentru dezvoltarea activitatii. Ropharma mizeaza pe cresterea profitului net cu 24% in 2007, la 700.000 lei.

"Aceste schimbari sunt insotite de rezultate economico-financiare foarte bune. in primul semestru al anului curent, IassyFarm a obtinut o cifra de afaceri in valoare de 27,78 milioane lei, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De mentionat ca profitul net aferent acestei cifre de afaceri s-a dublat fata de profitul semestrului I al anului 2006. De asemenea, solvabilitatea patrimoniala a crescut de la 25,61% la 27,44%", a declarat presedintele Consiliului de Administratie, Florentina Miron.

Aceasta a mai spus ca investitiile vor fi pe masura aspiratiilor iar in acest an vor fi deschise trei noi farmacii, vor fi renovate cinci farmacii, iar depozitul central va fi modernizat si amenajat conform normelor Uniunii Europene. Pentru realizarea acestor investitii, actionarii au hotarat recent in AGA majorarea capitalului social cu trei milioane lei, pana la suma de 4,38 milioane lei.

Compania va scoate pe piata 30 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei, iar dreptul de preferinta pentru subscrierea de noi actiuni, in limita capitalului social detinut la data inregistrarii de catre actionarii societatii, a fost stabilit la 90 de zile.

In momentul de fata structura actionariatului este formata din ADD Pharmaceuticals. Ltd Cipru cu o pondere de 65% si actionari persoane fizice si juridice 34,5%. Societatea este cotata la bursa pe piata XMBS, inregistrand marti un pret de referinta de 2,35 RON ceea ce presupune o capitalizare bursiera de 32,4 milioane lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri