Kaufland Romania, pierderi nete de peste 38 milioane lei in 2006

Compania Kaufland Romania SCS, care opereaza 29 de hipermarketuri in tara, a inregistrat anul trecut pierderi nete de 38,05 milioane lei, cu 39% mai mici decat in 2005, la o cifra de afaceri de 817,8 milioane lei, potrivit paginii Ministerului Finantelor Publice.

Kaufland Romania avea anul trecut peste 2.900 salariati, de aproape sase ori mai multi decat in 2005 cand a raportat afaceri de peste 56 milioane lei, conform informatiilor publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor.

Reteaua germana de magazine de tip discount, Kaufland a patruns pe piata romaneasca in anul 2005, iar in prezent are 29 de magazine, ultimul dintre ele fiind deschis in Zalau la sfarsitul lui august.

Kaufland a investit, pana in prezent, in Romania 338 milioane euro. Compania a anuntat ca va investi in acest an circa 130 de milioane de euro in deschiderea a 16 hipermarketuri pe piata romaneasca. Kaufland a planuit ca pe termen lung sa deschida aproximativ 50 de unitati noi, in principal in orasele mici si mijlocii.

Anul trecut, compania a initiat un proiect in parteneriat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care presupune investitii de 300 milioane euro, pe termen lung, in Romania. Kaufland a intrat pe piata romaneasca in 13 octombrie 2005, cand a deschis un magazin in zona Bucur-Obor din Bucuresti.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 44 de miliarde de euro si are peste 200.000 de angajati in intreaga Europa. Pe plan international, retailerul german detine peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Romania si Bulgaria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri