Grupul Mobexpert a raportat in primul semestru la nivel regional, o crestere medie a vanzarilor cu 29% fata de perioada similara din 2006, noile colectii reprezentand peste 50% din vanzarile totale.
"Privim rezultatele obtinute ca fiind o validare a deciziilor de innoire sistematica a portofoliului, de control al lantului productie-distributie si de monitorizare continua a dorintelor clientilor nostri. Faptul ca noile colectii au generat peste jumatate din vanzari, confirma de asemenea profilul clientilor Mobexpert: persoane atente la tendinte, care vad spatiile ca expresie a propriului stil, informate, sofisticate, cu timp putin", a declarat presedintele Grupului Mobexpert, Dan sucu.

In primul semestru, 80% din optiunile clientilor s-au indreptat catre stilul contemporan, iar restul de 20% au preferat stilul clasic. Pe segmentul de mobilier de birou, vanzarile din acest semestru au crescut cu 17% fata de aceeasi perioada din 2006.

Un alt factor ce a dus la cresterea volumului de vanzari a fost cresterea gradului de acoperire cu stoc, ceea ce a permis ca produsele principale ale magazinelor Mobexpert sa poata fi gasite in depozite in proportie de peste 90%.

Exporturile catre pietele occidentale au inregistrat o scadere de aproximativ 4% fata de primul semestru al anului trecut si se inscriu in tendinta descrescatoare moderata inregistrata in ultimii doi-trei ani.

Grupul Mobexpert este liderul pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci ale sale: Mobexpert – hipermagazine si magazine de mobilier de casa si decoratiuni, si Mobexpert Office – mobilier pentru birou si colectivitati. Cifra de afaceri a Grupului Mobexpert in 2006, s-a ridicat la 150 milioane euro.

Reteaua Mobexpert numara patru hipermagazine in Bucuresti, un hipermagazin in Brasov si 27 de magazine in tara. in afara Romaniei, Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia). De asemenea, exporta in Franta, Germania, Olanda si alte tari.

Mobexpert va inaugura, la sfarsitul trimestrului al treilea, primul hipermagazin din afara tarii, la Sofia, dupa o investitie care se ridica la sase milioane de euro si isi propune ca, pana in 2011, sa deschida alte 25 de magazine in intreaga regiune. De asemenea, compania va investi in relocarea fabricilor de la Targu-Mures in noul parc industrial, restructurarea logistica, tehnologie si design.

Infiintat in 1993, grupul are 4.500 de angajati (dintre care peste 3.500 in fabrici) si mai cuprinde, in principal, zece fabrici de mobila, cinci firme de import si de logistica si compania de imobiliare Domus Mex. Infiintata in 2000, Domus Mex este societatea de investitii imobiliare a Grupului Mobexpert si proprietara tuturor cladirilor grupului de pe teritoriul Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri