Investitia initiala a Ka International in Romania se ridica la 150.000 euro. Compania intentioneaza ca pana in luna iulie a anului viitor sa deschida inca doua magazine de prezentare in tara, orasele vizate fiind Brasov si cel mai probabil Timisoara.

Planurile companiei includ si lansarea diviziei de proiecte mari prin lansarea Ka International industrial, care au ca principali clienti, lanturi hoteliere, restaurante, cartiere rezidentiale. Ka vizeaza in primul an o cota de piata de 0,5%, o cifra de afaceri de un milion de euro, iar dupa cinci ani de functionare pe piata interna, in 2012, estimeaza afaceri de 20 milioane euro anual.

"Piata de mobila din Romania se situeaza in acest moment undeva la un miliard de euro, iar nisa la care noi ne raportam este de 25%. Nedorim sa acaparam in primul an 0,5% din aceasta bucata si speram sa crestem an de an pentru ca in 2012 sa ajungem la afaceri de 20 milioane euro pe piata interna, adica o cota de piata de 2%", a declarat directorul Ka International Romania.

Citeste si:

Potrivit lui Dragne firma care a preluat farnciza in Romania se numeste Colonial Design, iar subfrancizele care urmeaza a fi deschise in tara se incadreaza in doua categorii. Prima vizeaza un magazin de peste 80 metri patrati, iar investitia este de 90.000 euro, iar cel de-al doilea concept, cel de corner store ajunge la 40 metri patrati si costa 40.000 euro. "Prin participarea la tirgul international de mobila BIFE de la Romexpo ne propunem sa identifica si potentialii viitori subfrancizori cu care sa incepem dezvoltarea lantului de magazine", a adaugat reprezentantul Ka International.

Oferta companiei spaniole include tesaturi pentru tapiterii si elemente de decor, obiecte de mobilier tapitat si mobilier mic. Clientii au posibilitatea de a alege dintr-o gama de 1.000 de desene si tesaturi diferite, din peste 100 de modele de mobilier.

Ka International a fost infiintata in 1984, cand a fost deschis primul magazin in Madrid. in circa doi ani, afacerea s-a extins pe tot teritoriul Spaniei, iar in anul 1992, Ka a demarat etinderea pe plan international. in prezent, Ka este reprezentata pe cinci continente si dispune de 450 de magazine in peste 50 de tari.