Primarul municipiului, Albert Almos, a declarat, joi, ca nu s-a inteles cu Jandarmeria si Politia, ale caror terenuri se suprapuneau cu o suprafata pe care trebuia sa construiasca Artima, astfel ca Primaria nu a putut pune la dispozitia firmei terenul solicitat.

„Contractul nu mai exista intre Artima si Consiliul Local Sfantu-Gheorghe, nu se mai construieste, nu mai este posibil. Au transmis actele prin care demonstreaza cheltuielile pe care le-au facut pana in prezent, si este vorba despre 300.000 de lei pe care trebuie sa-i platim firmei, echivalentul costurilor de concesiune, plus garantiile prevazute in contract si dobanzile aferente”, a declarat primarul.

Acesta din urma a afirmat ca juristii institutiei intocmesc dosarul care va fi trimis in instanta pentru a solicita sumele de la serviciul de cadastru si de la firma care a facut identificarea gresita - Independent Vegh Zoltan, din Covasna – identificare pe baza careia s-a facut ulterior licitatia eronat.

Artima avea in plan deschiderea in acest an a unui supermarket in municipiul Sfantu-Gheorghe, dar, desi s-au primit toate avizele si actele, un proiectant a descoperit o suprapunere dintre parti ale terenului cu terenuri ale Politiei si Jandarmeriei, inclusiv pentru Penny Market, care si acesta vrea sa deschida un supermarket.

Potrivit sefei Biroului de Urbanism a Primariei, Birthalan Csilla, era nevoie de un schimb de teren de 1.600 de mp cu Jandarmeria si de 3.000 de mp cu Politia, pentru cele doua magazine. in total, Artima a concesionat in Sfantu-Gheorghe 4.500 de mp la 18 euro/mp, si a cumparat 2.500 de mp.

Citeste si:

Penny Market are 3.000 de mp, cu 10,5 euro/mp, si acesta din urma afectat de schimbul de teren, dar mai putin. Penny Market va incepe constructia in acest an.

Investitia Artima la Sfantu-Gheorghe se dorea a fi de aproximativ un milon de euro. Pe piata din municipiu mai activeaza supermarket-urile Profi, Billa, Plus si hypermarket-ul Trident, iar la un moment dat era si Univers'All, care a falimentat insa dupa doua luni de la deschidere. Totodata, exista zvonuri despre intentia Real, membru al grupului Metro, care ar fi prospectat piata cu intentia de a deschide un hypermarket.

La inceputul lunii august 2007, Artima a deschis al 20-lea magazin, iar vanzarile totale din 2006 au fost de peste 275 milioane lei. Compania a avut in 2006 un numar mediu de 1.064 de salariati, iar cifra de afaceri realizata in trimestrul I din 2007 a fost de 19 milioane euro (60 milioane lei), in crestere cu 16% fata de perioada similara din 2006.