Holcim Romania a demarat un plan pentru reabilitarea tuturor carierelor operationale, iar compania intentioneaza sa reintegreze zonele exploatate in relieful inconjurator si ia in considerare optiunile tuturor celor implicati, pentru a asigura functionarea ecosistemului si biodiversitatea. "Avem planuri specifice de dezvoltare si reabilitare pentru fiecare cariera pe care o operam", a declarat directorul Fabricii de Ciment Campulung, Emil Raicov.

Fabrica de ciment din Campulung a beneficiat, in perioada 1999 - 2005, de investitii care totalizeaza 50 milioane euro. inceputa in 2005, modernizarea capacitatilor de productie din Campulung va fi finalizata in 2008, ca urmare a unei investitii de 120 milioane euro.

"Inca din primul an de prezenta in Romania am dezvoltat si implementat strategii europene pentru protejarea mediului in toate fabricile de ciment, statiile de betoane si carierele pe care le detinem si operam. De asemenea, continuam sa dezvoltam si sa oferim produse si servicii de calitate si ecologice", a declarat directorul general al Holcim Romania, Markus Wirth.

Citeste si:

Producatorul de ciment Holcim Romania a inregistrat anul trecut un profit brut de 207 milioane de lei, cu 41% mai mult decat cel din anul anterior de 147 milioane de lei. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 774,7 milioane de lei in crestere cu aproape 30% fata de nivelul inregistrat in 2005, de 603 milioane lei.

Holcim Romania a investit in 2006 aproximativ 57 milioane euro intr-o serie de proiecte privind modernizarea tehnologiei de productie, protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, proiecte sociale si de resurse umane.

Holcim Romania S.A. detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 15 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate. Holcim Romania are in prezent aproximativ 1.300 angajati. Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 90.000 de angajati.