"Activitatile de work-over si mentenanta sunt foarte importante pentru segmentul de explorare si productie, iar Petromservice este un furnizor de astfel de servicii foarte important pentru noi", sustin reprezentantii Petrom.

Petrom a purtat o serie de discutii cu reprezentantii Petromservice in vederea identificarii modalitatilor prin care si-ar putea restructura activitatea, astfel incat sa contribuie la activitatile Petrom de explorare si productie.

"In contextul anuntului Petromservice de a renunta la aceasta activitate, luam in considerare toate alternativele, inclusiv o posibila achizitie", subliniaza reprezentantii Petrom.

Potrivit Monitorului Oficial, actionarii Petromservice vor decide in adunarea generala ordinara din 18 septembrie restructurarea economico-financiara a companiei prin infiintarea de noi societati la care Petromservice va detine participatii, dezvoltarea de noi activitati si intrarea pe noi piete, precum si modificarea structurii organizatorice a societatii.

Petrom a purtat o serie de discutii cu reprezentantii Petromservice in vederea identificarii modalitatilor prin care si-ar putea restructura activitatea, astfel incat sa contribuie la activitatile Petrom de explorare si productie, se mai arata in comunicat. "In contextul anuntului Petromservice de a renunta la aceasta activitate, luam in considerare toate alternativele, inclusiv o posibila achizitie", subliniaza reprezentantii Petrom.

Potrivit editiei de luni a cotidianului Evenimentul Zilei, Adunarea Generala a Actionarilor Petromservice va decide, pe 18 septembrie, restructurarea si vanzarea companiei catre Petrom, in schimbul unei sume de maximum 350 milioane de euro.

Citeste si:

In ultimele luni, in presa centrala au aparut mai multe informatii privind o posibila achizitie a furnizorului de servicii petroliere de catre OMV-Petrom. In luna mai, jurnalistii de la Evenimentul Zilei scriau ca OMV ar fi semnat un acord cu conducerea Petromservice pentru preluarea unei parti din aceasta companie, informatie infirmata atat de reprezentantii OMV, cat si de cei ai Petromservice.

Compania de servicii petroliere Petromservice a luat fiinta in martie 2002, in urma externalizarii mai multor servicii din cadrul Petrom. . In momentul separarii, Petromservice avea circa 18.000 de salariati, iar, in prezent, compania are circa 13.400 de angajati.

Asociatia Salariatilor din Petrom, actionar al Petromservice, doreste ca, odata cu transferul activitatilor de servicii petroliere ale Petromservice catre alta companie, sa fie transferate si toate contractele de munca, au declarat, pentru NewsIn, surse din actionariatul Petrom.

Potrivit acestora, Asociatia Salariatilor din Petrom, care detine 25% din Petromservice, a cerut completarea ordinii de zi a sedintei ordinare a Adunarii Generale a Actionarilor Petromservice din 18 septembrie. Astfel, salariatii au cerut ca, pe langa transferul activitatilor de servicii petroliere si a activelor aferente catre o alta firma, aceasta tranzactie sa includa si toate contractele de munca. "Salariatii stiu ca va fi vanduta compania, astfel ca vor sa isi asigure transferul catre cumparatorul Petromservice", au mai declarat sursele citate.

De la infiintare pana in prezent, Petromservice a prestat servicii pentru segmentele de explorare si productie ale Petrom in baza unui contract ce expira in 2007, dar care in toamna anului 2005 a fost prelungit pana in 2012. Prin noul document, Petrom garanta Petromservice un volum minim de lucrari in valoare de 180 de milioane de euro in 2006. Suma era mai mica decat in anii precedenti. De asemenea, pe langa renuntarea la o parte din angajati, Petromservice trebuia ca pana in 2007, sa-si schimbe sigla si numele.