Ruskii Alumini vinde fabrica Cemtrade Oradea

Ruskii Alumini scoate la vanzare fabrica Cemtrade (fosta Alumina) din Oradea ca urmare a faptului ca aceasta nu mai este profitabila, dupa ce unitatea a fost inchisa si pusa in conservare anul trecut, potrivit NewsIn.

"Nu ne intereatza sa deschidem spatii comerciale sau altceva, nu este business-ul nostru. Prin urmare am decis sa vindem fabrica", a declarat adminsitratorul fabricii, Paraska Veaceslav.

Acesta spune ca au venit potentiali cumparatori, insa crede ca viitorul proprietar va schimba destinatia, reprofilandu-se pe alte domenii de productie sau imobiliare. "Sigur alumina nu va mai produce. Cel care o va cumpara se va reprofila, poate imobiliare, spatii comerciale sau fabrica de ciment. Am avut discutii si cu primarul Petru Filip care a spus ca Primaria Oradea ar fi interesata sa construiasca pe locul unei halde de slam a fabricii un parc de distractii", spune administratorul.

Cemtrade Oradea a fost inchisa definitiv in noiembrie 2006, ocazie cu care aproximativ 800 de persoane au ramas fara loc de munca. Motivele inchiderii sunt cresterea pretului energiei, cheltuieli mari de transport, tehnologia invechita si scaderea pretului aluminei pe pietele internationale.

"In 2004 am repornit fluxul de productie la Oradea cu multe sperante si depunand eforturi pentru reabilitarea fabricii. Din pacate, intr-un timp foarte scurt am asistat la schimbari semnificative la nivelul unor factori economici importanti, care astazi are un impact dramatic asupra activitatii companiei", comenteaza administratorul Cemtrade SA Oradea.

Fabrica de Alumina are 30 de hectare suprafata si inca 42 de hectare de halde. Administratorul a precizat ca pretul de pornire pentru vanzarea fabricii ar putea porni de la 35 de euro pe metru patrat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un lanț de magazine își transformă parcările în cinematografe în aer liber
Setari Cookie-uri