Carrefour a inregistrat in primul semestru o crestere cu 25% a importurilor, comparativ cu perioada similara a anului trecut, in special datorita reducerii taxelor la produsele importate, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, a declarat Jacobo Celestini, directorul general Carrefour Romania.
"in primul semestru, piata de retail din Romania a inregistrat o crestere a produselor importate, iar Carrefour si-a crescut importurile cu aproximativ 25% in aceasta perioada, comparativ cu 2006. Acest lucru s-a intamplat in special datorita reducerii taxelor la aceasta categorie de produse odata cu intrarea in UE, anul trecut piata fiind protejata", a mai spus, citat de NewsIn, Jacobo Caller Celestino.

El a adaugat ca retailerul isi va continua expansiunea si anul viitor prin deschiderea a sapte noi hipermarketuri, in Arad, Oradea, Suceava, Pitesti, Braila, Bucuresti si Iasi. De asemenea, in octombrie, Carrefour va inaugura cele doua hipermarketuri anuntate pentru anul acesta, la Iasi (10 octombrie) si Cluj (12 octombrie), investitia medie pe magazin fiind de 20 milioane euro.

Potrivit lui Jacobo Caller Celestino, toate hipermarketurile Carrefour din Romania, inclusiv cel deschis in centrul comercial Unirea, au inregistrat vanzari peste asteptari, Orhideea fiind in continuare pe primul loc. in primul semestru, Carrefour a inregistrat in Romania, vanzari de 361,9 milioane euro, in crestere cu 43,8% fata de prima parte din 2006.

Retailerul francez Carrefour a investit aproximativ 225 milioane euro in cele opt magazine din Romania. Carrefour are in prezent cinci magazine in Bucuresti si cate unul in Brasov, Ploiesti si Constanta. Cel mai nou magazin a fost deschis la inceputul lunii august in zona Piata Unirii din Capitala, dupa o investitie de cinci milioane euro.

Carrefour a deschis primul hipermarket din Romania, la Bucuresti, in anul 2001. In septembrie 2003 este deschis cel de-al doilea hipermarket Carrefour, din Bucuresti, in timp ce un an mai tarziu, grupul a deschis primul sau magazin din provincie, la Brasov, plus inca unul in Capitala. Magazinele din Bucuresti se afla in zonele: Militari, Grozavesti, Colentina, Unirii si Baneasa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri