"in primul semestru, piata de retail din Romania a inregistrat o crestere a produselor importate, iar Carrefour si-a crescut importurile cu aproximativ 25% in aceasta perioada, comparativ cu 2006. Acest lucru s-a intamplat in special datorita reducerii taxelor la aceasta categorie de produse odata cu intrarea in UE, anul trecut piata fiind protejata", a mai spus, citat de NewsIn, Jacobo Caller Celestino.

El a adaugat ca retailerul isi va continua expansiunea si anul viitor prin deschiderea a sapte noi hipermarketuri, in Arad, Oradea, Suceava, Pitesti, Braila, Bucuresti si Iasi. De asemenea, in octombrie, Carrefour va inaugura cele doua hipermarketuri anuntate pentru anul acesta, la Iasi (10 octombrie) si Cluj (12 octombrie), investitia medie pe magazin fiind de 20 milioane euro.

Potrivit lui Jacobo Caller Celestino, toate hipermarketurile Carrefour din Romania, inclusiv cel deschis in centrul comercial Unirea, au inregistrat vanzari peste asteptari, Orhideea fiind in continuare pe primul loc. in primul semestru, Carrefour a inregistrat in Romania, vanzari de 361,9 milioane euro, in crestere cu 43,8% fata de prima parte din 2006.

Citeste si:

Retailerul francez Carrefour a investit aproximativ 225 milioane euro in cele opt magazine din Romania. Carrefour are in prezent cinci magazine in Bucuresti si cate unul in Brasov, Ploiesti si Constanta. Cel mai nou magazin a fost deschis la inceputul lunii august in zona Piata Unirii din Capitala, dupa o investitie de cinci milioane euro.

Carrefour a deschis primul hipermarket din Romania, la Bucuresti, in anul 2001. In septembrie 2003 este deschis cel de-al doilea hipermarket Carrefour, din Bucuresti, in timp ce un an mai tarziu, grupul a deschis primul sau magazin din provincie, la Brasov, plus inca unul in Capitala. Magazinele din Bucuresti se afla in zonele: Militari, Grozavesti, Colentina, Unirii si Baneasa.